Recept
« Terug naar recepten
Dagschotel: hertenvlees met groenten, rijst en loempia
PT40M
Dagschotel: hertenvlees met groenten, rijst en loempia
Een heerlijk dagschotel: hertenvlees met groenten, rijst en loempia recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dagschotel: hertenvlees met groenten, rijst en loempia te bereiden
Bereiding rijst: rijst koken zoals op verpakking staat vermeld en voeg er een teentje look fijn gesneden bij.
Ajuin in fijne ringen snijden.
Wortel halveren en in schijven snijden.
Bloemkool in kleine roosjes verdelen.
Een teentje look zeer fijn snijden.
Wok dit alles samen beetgaar aan in olijfolie en kruid met chilil poeder en tabasco.
De laaste vijf minuten de peterselie en de gepelde tomaat in blokjes gesneden toevoegen.
Laat goed opwarmen en voeg de warme rijst toe.
Meng alles goed onder elkaar.
Voor de loempia: wok de groenten heel kort op met de kruiden.
Beleg de loempia vellen met de vulling smeer de kanten in met het losgeklopt ei en plooi toe.
Bestrijk de bovenkant evenzeer met het ei.
Bak de loempia in een voorverwarmde oven op 180gr gedurende 30min. Draai af en toe om voor een mooie kleur aan beide zijden.
Voor het vlees: snij de hertenfilet in blokjes, bak deze mooi bruin aan in boter. Voeg de fond toe en al de ingredienten voor het vlees, laat op een zacht vuur sudderen.
Serveer het gerecht zeer warm op bord.
Ajuin in fijne ringen snijden.
Wortel halveren en in schijven snijden.
Bloemkool in kleine roosjes verdelen.
Een teentje look zeer fijn snijden.
Wok dit alles samen beetgaar aan in olijfolie en kruid met chilil poeder en tabasco.
De laaste vijf minuten de peterselie en de gepelde tomaat in blokjes gesneden toevoegen.
Laat goed opwarmen en voeg de warme rijst toe.
Meng alles goed onder elkaar.
Voor de loempia: wok de groenten heel kort op met de kruiden.
Beleg de loempia vellen met de vulling smeer de kanten in met het losgeklopt ei en plooi toe.
Bestrijk de bovenkant evenzeer met het ei.
Bak de loempia in een voorverwarmde oven op 180gr gedurende 30min. Draai af en toe om voor een mooie kleur aan beide zijden.
Voor het vlees: snij de hertenfilet in blokjes, bak deze mooi bruin aan in boter. Voeg de fond toe en al de ingredienten voor het vlees, laat op een zacht vuur sudderen.
Serveer het gerecht zeer warm op bord.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Hilde Dumont zegt:
Anna Koudys zegt:
derbyke zegt:
En de smaak helemaal geen probleem je moet het geen uren laten koken dan is er inderdaad geen smaak meer aan.
Het vlees is namelijk maar op een 15 min klaar gemaakt. Voor het hele gerecht tel ik +/- 40 min. Toch fijn een reactie te krijgen. Nog een fijn weekend en tot lezen. Groetjes van ons 3tjes :);):p
slaatje zegt:
Anna Koudys zegt: