Klik op foto om te vergroten.
Recept
« Terug naar recepten
Dagschotel: kippenchipolata met groentenpuree
PT30M
Dagschotel: kippenchipolata met groentenpuree
Een heerlijk dagschotel: kippenchipolata met groentenpuree recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dagschotel: kippenchipolata met groentenpuree te bereiden
Aardappelen beetgaar koken in licht gezouten water en pureren, kruiden en olijfolie eronder mengen.
Broccoli in roosjes verdelen deze beetgaar steamen, houd wel 5 roosjes aan de kant voor afgarnering.
5 wortelen in zeer fijne ringen snijden 1 wortel in 5 mooie vormen snijden, deze even zeer gaar steamen. Groenten kruiden.
Verdeel de puree in twee porties een deel mengen met broccoli bijkruiden indien nodig, de andere met wortelen en evenzeer bijkruiden indien nodig. Neem een spuitzak en maak van elke soort aardappelpuree mooie toefjes.
Bereiding saus: sjalotjes in fijne ringen snijden.
Look zeer fijn snijden.
Ajuinpijpjes in ringen snijden.
Stoof deze even aan in olijfolie voeg de pesto toe, regelmatig de bouillon toevoegen. Bind de saus zie bereiding.
Serveer dit alles zeer warm op bord en werk af met bladpeterselie.
Broccoli in roosjes verdelen deze beetgaar steamen, houd wel 5 roosjes aan de kant voor afgarnering.
5 wortelen in zeer fijne ringen snijden 1 wortel in 5 mooie vormen snijden, deze even zeer gaar steamen. Groenten kruiden.
Verdeel de puree in twee porties een deel mengen met broccoli bijkruiden indien nodig, de andere met wortelen en evenzeer bijkruiden indien nodig. Neem een spuitzak en maak van elke soort aardappelpuree mooie toefjes.
Bereiding saus: sjalotjes in fijne ringen snijden.
Look zeer fijn snijden.
Ajuinpijpjes in ringen snijden.
Stoof deze even aan in olijfolie voeg de pesto toe, regelmatig de bouillon toevoegen. Bind de saus zie bereiding.
Serveer dit alles zeer warm op bord en werk af met bladpeterselie.