Recept
« Terug naar recepten
Dagschotel: puree speciaal met gevuld appeltje rodekool en kalfsworst
PT40M
Dagschotel: puree speciaal met gevuld appeltje rodekool en kalfsworst
Een heerlijk dagschotel: puree speciaal met gevuld appeltje rodekool en kalfsworst recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dagschotel: puree speciaal met gevuld appeltje rodekool en kalfsworst te bereiden
Bak de worsten gaar aan in boter.
Aardappelen gaar koken in licht gezouten water, afgieten en pureren, kruiden, melk en boter toevoegen.
Rode kool, krenten en rozijnen eronder mengen.
Rode kool klaarmaken zoals gebruikelijk met suiker en appels en op een zacht vuur laten stoven.
Appels in twee snijden deze uithollen en vullen met de rodekool.
Zet in een beboterde vuurvaste schotel stoof deze verder gaar +/- 15 min in een voorverwarmde oven op 180 gr.
Serveer dit alles zeer warm op bord en werk af.
Aardappelen gaar koken in licht gezouten water, afgieten en pureren, kruiden, melk en boter toevoegen.
Rode kool, krenten en rozijnen eronder mengen.
Rode kool klaarmaken zoals gebruikelijk met suiker en appels en op een zacht vuur laten stoven.
Appels in twee snijden deze uithollen en vullen met de rodekool.
Zet in een beboterde vuurvaste schotel stoof deze verder gaar +/- 15 min in een voorverwarmde oven op 180 gr.
Serveer dit alles zeer warm op bord en werk af.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.