KookJij

Dagschotel: puree speciaal met gevuld appeltje rodekool en kalfsworst

Een heerlijk dagschotel: puree speciaal met gevuld appeltje rodekool en kalfsworst recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Dagschotel
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Dagschotel: puree speciaal met gevuld appeltje rodekool en kalfsworst te bereiden

Bak de worsten gaar aan in boter.
Aardappelen gaar koken in licht gezouten water, afgieten en pureren, kruiden, melk en boter toevoegen.
Rode kool, krenten en rozijnen eronder mengen.
Rode kool klaarmaken zoals gebruikelijk met suiker en appels en op een zacht vuur laten stoven.
Appels in twee snijden deze uithollen en vullen met de rodekool.
Zet in een beboterde vuurvaste schotel stoof deze verder gaar +/- 15 min in een voorverwarmde oven op 180 gr.
Serveer dit alles zeer warm op bord en werk af.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst