KookJij

Dagschotel: surprise vis van het jaar laat jullie verrassen

Een heerlijk dagschotel: surprise vis van het jaar laat jullie verrassen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Dagschotel
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Dagschotel: surprise vis van het jaar laat jullie verrassen te bereiden

Aardappelen schillen, wassen en in blokjes snijden.
Kook deze beetgaar in ruim licht gezouten water.
Bloemkool roosjes beetgaar koken in licht gezouten water. Houd 2 mooie roosjes warm aan de kant voor bij het gerecht.
Courgette in fijne reepjes snijden.
Pureer de aardappelen samen met een deel van de olie van de tomaatjes, indien nodig bijkruiden naar smaak.
Meng de tomaatjes, bloemkool ( grof gehakt ) en de rauwe courgette onder de puree.
De vis en gamba's zeer goed kruiden met de viskruiden en in bloem wentelen. Rol de vis op en prik vast.
Bak de vis en gamba's gaar aan in boter.
Serveer alles zeer warm op bord werk af en geniet van de vis van het jaar.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst