Recept
« Terug naar recepten
Dagschotel voor vakantievrienden
PT90M
Dagschotel voor vakantievrienden
Een heerlijk dagschotel voor vakantievrienden recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dagschotel voor vakantievrienden te bereiden
Kippenfilets goed kruiden met de kippenkruiden en aanbakken in boter evenzeer de onderbouten.
Neem 300 gr wortelen en snij deze in stukken.
Look fijn snijden.
4 ajuinen in grove stukken snijden.
Verdeel deze ingredienten eentje in tajine de andere in een gietijzerenpot ( of pot die jullie in huis hebben )
Verdeel de porto erover en kruid goed naar smaak, je kan nog altijd bijkruiden. Leg in de tajine de bouten in de andere de kippenfilets. Laat dit op de laagste stand van het vuur sudderen.
500 gr wortelen met de mandoline in schuine ringen snijden, kook deze beetgaar.
Spruiten in fijne ringen snijden, het witloof in fijne jullienne snijden. Ajuin in blokjes snijden.
Wok deze groenten goed gekruid aan in olijfolie en voeg de wortelen toe met de suiker, goed opschudden.
Houd de groenten warm in de oven.
Aardappelen beetgaar koken in licht gezouten water samen met de kurkuma geeft een mooie kleur.
Pureer de aardappelen kruiden met peper, zout, muskaatnoot. Meng de peterselie eronder samen met een scheut olijfolie. Houd evenzeer warm.
Van het braadvocht van het vlees maken we de saus, neem een maatbeker en doe de saus van het vlees erin even de mixer erin. Warm opnieuw op en bind met de sausbinder.
Koekjes goed opwarmen in de oven en de puree erin spuiten.
Serveer alles zeer warm op bord.
Neem 300 gr wortelen en snij deze in stukken.
Look fijn snijden.
4 ajuinen in grove stukken snijden.
Verdeel deze ingredienten eentje in tajine de andere in een gietijzerenpot ( of pot die jullie in huis hebben )
Verdeel de porto erover en kruid goed naar smaak, je kan nog altijd bijkruiden. Leg in de tajine de bouten in de andere de kippenfilets. Laat dit op de laagste stand van het vuur sudderen.
500 gr wortelen met de mandoline in schuine ringen snijden, kook deze beetgaar.
Spruiten in fijne ringen snijden, het witloof in fijne jullienne snijden. Ajuin in blokjes snijden.
Wok deze groenten goed gekruid aan in olijfolie en voeg de wortelen toe met de suiker, goed opschudden.
Houd de groenten warm in de oven.
Aardappelen beetgaar koken in licht gezouten water samen met de kurkuma geeft een mooie kleur.
Pureer de aardappelen kruiden met peper, zout, muskaatnoot. Meng de peterselie eronder samen met een scheut olijfolie. Houd evenzeer warm.
Van het braadvocht van het vlees maken we de saus, neem een maatbeker en doe de saus van het vlees erin even de mixer erin. Warm opnieuw op en bind met de sausbinder.
Koekjes goed opwarmen in de oven en de puree erin spuiten.
Serveer alles zeer warm op bord.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Kilk op foto om te vergroten.
derbyke zegt:
Njam heerlijk die canard heb er ook nog eentje staan. Zullen het receptje wel te zien krijgen :);):p