KookJij

Dagschotel: wilde zalm vergezeld van voetselder met een romig sausje

Een heerlijk dagschotel: wilde zalm vergezeld van voetselder met een romig sausje recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Dagschotel
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Dagschotel: wilde zalm vergezeld van voetselder met een romig sausje te bereiden

Voor de saus: maak een stevige roux van de boter, melk en room.
Kruid goed naar smaak en voeg de pasta toe en fijn gesneden bieslook.
Aardappelen beetgaar koken en afgieten.
Zalm kruiden met de viskruiden en sappig steamen.
De voetselder goed opwarmen.
Serveer alles zeer warm op bord en werk af met gesnipperde bieslook en peper.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Wij houden van een beetje rosé van de zalm dus een klein beetje op gevoel steamen. Normaal een 8tal min in de steamer. En gelijk Jeannine het zegt kan je hem ook grillen. Groetjes Hilde
Jeannine Van Immerseel

Jeannine Van Immerseel zegt:
Hallo Joop, steamen, is stomen in een stoomkoker, dat moet je zelf nakijken in de bijlage van je stoomkoker, je kan hem eventueel ook bakken in een grill pan.
Joop de Kok

Joop de Kok zegt:
Recept voor Dagschotel: wilde zalm vergezeld van voetselder met een romig sausje
Er staat : "Zalm kruiden met de viskruiden en sappig steamen."
Hier staan geen tijden bij. Wat houdt "steamen in" ?
Combinatie - zalm en voetselder - lijkt me geweldig lekker.
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Welkom terug Jeannine fijn je hier terug te zien. Je hoeft me helemaal niet te bedanken hoor, we zijn er om elkaars recepten te delen;-) Je weet nu kan je ook foto's bij de reacties plaatsen. Ik zou zeggen laat het jullie smaken, groetjes van ons 3tjes ;-) :-)
Jeannine Van Immerseel

Jeannine Van Immerseel zegt:
Hello Hilde, Vanaf vandaag ben ik terug thuis en kan ik er weer invliegen.
Toch wil ik je weeral bedanken voor dit gerecht, lekker en poepsimpel, zo moet dat zijn, zeker omdat ik het aan mijn man heb overgelaten om het te maken.
derbyke

derbyke zegt:
Patricia, kan niks mee verkeerd gaan ;) laat het je smaken. Groetjes van ons 3tjes :);):p
Patricia Marien

Patricia Marien zegt:
Ga de zalm vervangen door gehaktbrood. Eens proberen.