KookJij

Daube Camarguaise

Een DAUBE is een klassieke Provencaalse runderstoof (minimaal bestaande uit rundvlees,wijn,groentes,knoflook en Provencaalse kruiden) welke wordt gestoofd in een zgn.daubiere-set.
Recept van:
Bereidingstijd: 400 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
  2. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Daube Camarguaise te bereiden

*We doen alle ingredienten behalve sinaasappelschil,bloem,olie,peper en zout,fond en wijn in de pan.
*We verwarmen de fond met de wijn en schenken die dan bij het vlees in de pan
*Dat laten we 36 uur marineren,met deksel op de pan en onder zo nu en dan doorroeren.
*We halen het vlees eruit en doen de rest in een grote kom,maken de pan schoon en doen de olie er in
*We zetten de oven aan op 180 graden Celsius
*Het vlees in de olie goed bruin aanbraden en op smaak brengen met peper en zout
*Bloem er over strooien en nog even doorbakken onder goed roeren.
*Pan met vlees weer op middelhoog vuur en alles uit de kom (alle ingredienten) er bij doen. + de sinaasappelschil.Zorg dus wel voor een grote pan
*Aan de kook brengen,deksel op de pan en het geheel in een voorverwarmde oven zetten (op 180 graden Celsius) en 4 uren laten sudderen
*Helemaal aan het einde een borrelglaasje olie erbij doen en goed roeren

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Opdienen met rijst,ratatouille en stoofpeertjes in een groot diep bord

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Hallo Liske,
Het borrelgla met olie moet je zien als iets geheimzinnigs : immers de echte bewoners van de Camargue zijn een beetje geheimzinnig volk :het midden tussen zigeuners en cowboys.Er zal niets met het gerecht gebeuren als je de olie door het gerecht gooit of zelfs helemaal niet gebruikt.
Alles wat je in de oven bereidt kun je ook gewoon per pan-op-het-vuur bereiden.Je kunt dan meestal niet weglopen en iets anders gaan doen.
Wij koken thuis op inductie en doen veel met de ovens.Maar een ieder moet het doen zoals hij / zij zich het beste er bij voelt.In de oven heb je trouwens ook minder kans op aanbranden!Maar doe het gewoon op je eigen manier.Een recept is niet een heilig moeten,maar meer een "zo zou ik het doen".Het beste,Jan A;)
deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Maria 1,Er staat een boel op papier,maar daarmee geef je stap voor stap aan wat je moet doen.Het lijkt veel ingewikkelder dan het is.Gewoon proberen en als het eens een keer niet lukt,nou pech dan en dan begin je opnieuw.Jezult zien dat je het best kunt.Succes.M.vr.gr.Jan A:p
liske

liske zegt:
Hallo Jan. Welk nut heeft het borrelglaasje olie op het eind, en waarom kan dit niet gewoon op het vuur? Mijn pannen zijn niet ovenbestendig!
maria1

maria1 zegt:
beste Jan , jouw recepten zien er goed uit , maar ze lijken zo ingewikkeld, dat ik er niet aan durf te beginnen ze klaar te maken