Recept
« Terug naar recepten
Daube Camarguaise
PT400M
Daube Camarguaise
Een DAUBE is een klassieke Provencaalse runderstoof (minimaal bestaande uit rundvlees,wijn,groentes,knoflook en Provencaalse kruiden) welke wordt gestoofd in een zgn.daubiere-set.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
400 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Daube Camarguaise te bereiden
*We doen alle ingredienten behalve sinaasappelschil,bloem,olie,peper en zout,fond en wijn in de pan.
*We verwarmen de fond met de wijn en schenken die dan bij het vlees in de pan
*Dat laten we 36 uur marineren,met deksel op de pan en onder zo nu en dan doorroeren.
*We halen het vlees eruit en doen de rest in een grote kom,maken de pan schoon en doen de olie er in
*We zetten de oven aan op 180 graden Celsius
*Het vlees in de olie goed bruin aanbraden en op smaak brengen met peper en zout
*Bloem er over strooien en nog even doorbakken onder goed roeren.
*Pan met vlees weer op middelhoog vuur en alles uit de kom (alle ingredienten) er bij doen. + de sinaasappelschil.Zorg dus wel voor een grote pan
*Aan de kook brengen,deksel op de pan en het geheel in een voorverwarmde oven zetten (op 180 graden Celsius) en 4 uren laten sudderen
*Helemaal aan het einde een borrelglaasje olie erbij doen en goed roeren
*We verwarmen de fond met de wijn en schenken die dan bij het vlees in de pan
*Dat laten we 36 uur marineren,met deksel op de pan en onder zo nu en dan doorroeren.
*We halen het vlees eruit en doen de rest in een grote kom,maken de pan schoon en doen de olie er in
*We zetten de oven aan op 180 graden Celsius
*Het vlees in de olie goed bruin aanbraden en op smaak brengen met peper en zout
*Bloem er over strooien en nog even doorbakken onder goed roeren.
*Pan met vlees weer op middelhoog vuur en alles uit de kom (alle ingredienten) er bij doen. + de sinaasappelschil.Zorg dus wel voor een grote pan
*Aan de kook brengen,deksel op de pan en het geheel in een voorverwarmde oven zetten (op 180 graden Celsius) en 4 uren laten sudderen
*Helemaal aan het einde een borrelglaasje olie erbij doen en goed roeren
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Opdienen met rijst,ratatouille en stoofpeertjes in een groot diep bord
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
deuxchapeaux zegt:
deuxchapeaux zegt:
Het borrelgla met olie moet je zien als iets geheimzinnigs : immers de echte bewoners van de Camargue zijn een beetje geheimzinnig volk :het midden tussen zigeuners en cowboys.Er zal niets met het gerecht gebeuren als je de olie door het gerecht gooit of zelfs helemaal niet gebruikt.
Alles wat je in de oven bereidt kun je ook gewoon per pan-op-het-vuur bereiden.Je kunt dan meestal niet weglopen en iets anders gaan doen.
Wij koken thuis op inductie en doen veel met de ovens.Maar een ieder moet het doen zoals hij / zij zich het beste er bij voelt.In de oven heb je trouwens ook minder kans op aanbranden!Maar doe het gewoon op je eigen manier.Een recept is niet een heilig moeten,maar meer een "zo zou ik het doen".Het beste,Jan A;)