KookJij

Deense karamel aardappelen (brunede kartofler)

Een heerlijk deense karamel aardappelen (brunede kartofler) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Aardappels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Denemarken
Keuken: Europese
Bron: Onbekend
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Deense karamel aardappelen (brunede kartofler) te bereiden

De suiker in een pannetje op een zacht vuur goudbruin roosteren.
De boter, nootmuskaat en het water erdoor roeren.
Ondertussen de aardappelen in het water met wat zout bijna gaar koken en droog stomen.
De aardappelen bij de karamel doen en met zo lang wenden en keren tot ze met de karamel zijn overtrokken. Schik ze op een voorverwarmde schaal en bestrooi ze met de gewassen en fijngehakte peterselie.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Bianca

Bianca zegt:
Makkelijk recept om te maken.
Ruikt overigens heerlijk.
Mijn kinderen waren ondr de indruk van hoe de suiker smolt in de pan;). Nadat alles klaar was heb ik het ze laten proeven,eerst vonden ze het lekker naderhand niet meer. Laten we het erop houden dat het in iedergeval je smaak moet zijn om zoet te eten.:D