Recept
« Terug naar recepten
Dresdnerstollen
PT120M
Dresdnerstollen
Een heerlijk dresdnerstollen recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Brood - Bakken
- > Speciale gelegenheden - Kerst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
12
Herkomst:
Duitsland
Keuken:
Europese
Bron:
Duitse nicht
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dresdnerstollen te bereiden
Doe de verse gist in een schaaltje met 50 mililiter lauwe melk en een beetje suiker. Laat het mengsel even staan. Week het geconfijte fruit, krenten en rozijnen in 50 mililiter rum. Meng in een kom meel met suiker, vanillesuiker, geraspte citroenschil, nootmuskaat, gehakte amandelen en hazelnoten. Voeg het gistmengsel, de helft van de boter (gesmolten), 200 mililiter lauwe melk en meng het deeg met een mixer. Voeg langzaam de andere helft van de gesmolten boter, het geconfijte fruit, de krenten en rozijnen toe. Dek het deeg af met een doek en laat het ongeveer 40 minuten op kamertemperatuur staan. Het deeg vervolgens uitrollen tot het 3 á 4 centimeter dik is. Strooi een beetje bloem in de bakvorm en doe het deeg hierin. Bak het brood in 60 minuten in de voorverwarmde oven op 180 graden. Besmeer het gebakken brood met boter en strooi er veel poedersuiker overheen.
bakker henny zegt: