Recept
« Terug naar recepten
Eendeborst met kwartels en shiitake
PT80M
Eendeborst met kwartels en shiitake
Een heerlijk eendeborst met kwartels en shiitake recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan de Vries
Bereidingstijd:
80 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
de kook encyclopedie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Eendeborst met kwartels en shiitake te bereiden
Voorbereiding: de kwartels van binnen goed uitwassen, afspoelen en droogdeppen.
Eendenborst afspoelen en droogdeppen.
Peterselie wassen, steeltjes eraf en grof klein snijden.
De honing met het bier vermengen, tijm wassen, spitskool poetsen, wassen en in acht stukken verdelen. Shiitakes poetsen, halveren, lente uitjes wassen en grof in ringen snijden.
Lente uitjes in reuzel zacht laten smoren. Spek toevoegen en kort aanbraden. Met de peterselie vermengen. De kwartels van binnen met zout en peper bestrooien en met het spek- peterseliemengsel vullen. Met een tandenstoker dichtmaken. Eendenborst en kwartel van buiten kruiden met peper en zout in de reuzel rondom braden. Takje rozemarijn toevoegen, eendenborst en kwartel daarop leggen en in de oven op 170°C in 15 tot 18 minuten braden.
Nu de spitskool in de reuzel aan beide zijden goudgeel braden, shiitake toevoegen en meebraden. Met zout en peper kruiden, rundsteaks licht kruiden en aan beide zijden roze braden. Kalfsfond verhitten, room en cognac toevoegen en met de garde licht opschuimen. Met peper en zout licht op smaak brengen. en met de geritste tijm verfijnen.
Eendenborst met de honing-biermix instrijken en bij 200°C. twee tot drie minuten met een korst braden.
Eendenborst afspoelen en droogdeppen.
Peterselie wassen, steeltjes eraf en grof klein snijden.
De honing met het bier vermengen, tijm wassen, spitskool poetsen, wassen en in acht stukken verdelen. Shiitakes poetsen, halveren, lente uitjes wassen en grof in ringen snijden.
Lente uitjes in reuzel zacht laten smoren. Spek toevoegen en kort aanbraden. Met de peterselie vermengen. De kwartels van binnen met zout en peper bestrooien en met het spek- peterseliemengsel vullen. Met een tandenstoker dichtmaken. Eendenborst en kwartel van buiten kruiden met peper en zout in de reuzel rondom braden. Takje rozemarijn toevoegen, eendenborst en kwartel daarop leggen en in de oven op 170°C in 15 tot 18 minuten braden.
Nu de spitskool in de reuzel aan beide zijden goudgeel braden, shiitake toevoegen en meebraden. Met zout en peper kruiden, rundsteaks licht kruiden en aan beide zijden roze braden. Kalfsfond verhitten, room en cognac toevoegen en met de garde licht opschuimen. Met peper en zout licht op smaak brengen. en met de geritste tijm verfijnen.
Eendenborst met de honing-biermix instrijken en bij 200°C. twee tot drie minuten met een korst braden.