Dit is het voorgerecht van mijn 4-gangenmenu voor de kerstprijsvraag. Voor de gangen heb ik alleen de verplichte ingrediënten gebruikt: eieren/peren/maïsmeel/kaneel en de toegestane zoals kruiden/suiker/zout/restje vlees/restje groente.
Daar er geen boter/olie enz. genoemd werden, heb ik die niet gebruikt.
Later bleek dat wel te mogen, maar toen was mijn menu al klaar. (zie daarom opmerking)
Recept
« Terug naar recepten
Ei onder een dakje (zie kookverhaal)
PT12M
Ei onder een dakje (zie kookverhaal)
Een heerlijk ei onder een dakje (zie kookverhaal) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
12 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
ikkefabita
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ei onder een dakje (zie kookverhaal) te bereiden
Oven op 185-190°C.
De eieren ong. 6 a 7 minuten koken, laten schrikken.
Dan voorzichtig het kapje van elk ei eraf snijden, maar KAPJE BEWAREN.
De eieren en de kapjes voorzichtig leeglepelen in het ovenschaaltje. Eierdopjes en kapjes bewaren, je hebt ze weer nodig.
Meng zout en peterselie en tijm en rozemarijn door het ei in het ovenschaaltje.
De peer schillen, klokhuis verwijderen en de peer in heel kleine stukjes snijden. Roer de peerstukjes door de gekruide eieren. Proeven en indien nodig nog wat kruiden toevoegen.
Schuif het ovenschaaltje in de oven voor een paar minuten tot het ei wat vaster van structuur is, maar niet echt hard.
Goed doorroeren.
Vul de eierschalen voorzichtig hoog op met een lepeltje. Zet elk ei in een eierdopje en leg het kapje er schuin op.
Zet elke eierdop op een mooi bord en versier het met peterselie (en laat het ovenschaaltje direct weken, want het is niet ingevet).
Zie verder opmerking.
De eieren ong. 6 a 7 minuten koken, laten schrikken.
Dan voorzichtig het kapje van elk ei eraf snijden, maar KAPJE BEWAREN.
De eieren en de kapjes voorzichtig leeglepelen in het ovenschaaltje. Eierdopjes en kapjes bewaren, je hebt ze weer nodig.
Meng zout en peterselie en tijm en rozemarijn door het ei in het ovenschaaltje.
De peer schillen, klokhuis verwijderen en de peer in heel kleine stukjes snijden. Roer de peerstukjes door de gekruide eieren. Proeven en indien nodig nog wat kruiden toevoegen.
Schuif het ovenschaaltje in de oven voor een paar minuten tot het ei wat vaster van structuur is, maar niet echt hard.
Goed doorroeren.
Vul de eierschalen voorzichtig hoog op met een lepeltje. Zet elk ei in een eierdopje en leg het kapje er schuin op.
Zet elke eierdop op een mooi bord en versier het met peterselie (en laat het ovenschaaltje direct weken, want het is niet ingevet).
Zie verder opmerking.
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Yvonne zegt:
Het lijkt me wel een lekker recept, ik ga het vast uitproberen. :)
fabita zegt: