KookJij

Eieren in mosterd-kruidensaus

Een heerlijk eieren in mosterd-kruidensaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Overig
  2. > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie: 349 kCal energie
19 Gram eiwit
23 Gram vet
16 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Koken op z'n Hollands. Het Nederlands Zuivelbureau.
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Eieren in mosterd-kruidensaus te bereiden

De eieren in ± 8 minuten hard koken.
Ondertussen de boter in een pan smelten en de bloem (gezeefd) erdoor roeren. Dan al roerende geleidelijk de melk toevoegen. Blijf roeren tot de saus glad gebonden is.
Verkruimel dan de kruidenbouillontablet boven de saus en roer ook de mosterd erdoor.
Laat de saus dan nog even 8 minuutjes zachtjes pruttelen en wat dikker worden.
De eieren laten schrikken en pellen.
Halveer de eieren in de lengte en leg ze met de bolle kant naar boven in de voorverwarmde ondiepe schaal.
De peterselie en bieslook door de saus roeren en naar smaak zout en peper toevoegen.
Schenk de saus over de eieren en dien heet op.

Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)

Lekker erbij als hoofdgerecht is een spinazie-stamppot.
Voor de lunch kun je de eieren serveren met bijv. dikke sneden volkorenbrood.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst