Recept
« Terug naar recepten
Eierkroketten
PT15M
Eierkroketten
Een heerlijk eierkroketten recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
anne prive
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
36 stuks personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
tapas
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Eierkroketten te bereiden
Laat de boter smelten in een pan en voeg de bloem al roerend toe. Verwarm de bloem en boter een paar minuten en blijf roeren. Voeg de melk beetje bij beetje toe en blijf roeren tot u een dikke, gladde saus heeft. Spatel de fijngehakte eieren erdoor en voeg dan peper, zout en nootmuskaat toe. Laat het mengsel nog 4-5 minuten op het vuur staan. Het moet vrij dik worden. Laat het vervolgens helemaal afkoelen - liefst een nacht. Neem een kleine eetlepel van het mengsel en rol er een kroket van 3-4 cm lang van. Rol door het broodkruim, haal door het losgeklopte ei en nog een keer door het kruim. Zorg dat het kruim altijd goed droog is, zodat het laagje overal even dik is. Verhit in een grote, zware pan de olie tot 180°C. Bak de kroketten in porties van 3 of 4 en frituur ze in ± 5 minuten goudbruin. Neem ze met een schuimspaan uit de olie, laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer ze meteen.
Mijn kookverhaal (anne prive)
Lekker tapashapje.
lekkerbekske zegt:
Het enige, wat er voor mij aan ontbreekt, zijn wat fijngesneden geblancheerde asperges wit of groen.Hard gekookte eieren maken een gelukkig huwelijk met asperges. Misschien zouden fijngesnipperde stukjes gekookte ham er een goed gezin van kunnen maken. Dat nachtje slapen in de koelkast zal er geen kwaad aan doen.