Recept
« Terug naar recepten
Emulsie van doperwten met munt en blinis met room van gerookte zalm
PT20M
Emulsie van doperwten met munt en blinis met room van gerookte zalm
Een heerlijk emulsie van doperwten met munt en blinis met room van gerookte zalm recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Delhaize
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Emulsie van doperwten met munt en blinis met room van gerookte zalm te bereiden
Doe de doperwten, de olijfolie en de grof gehakte sjalot in een steelpan. Voeg 30 cl water en het verkruimelde bouillonblokje toe. Zet een deksel op de pan, breng aan de kook en laat 10 min op zacht vuur sudderen.
Mix ondertussen de gerookte zalm met de verse room tot een gladde room.
Mix de doperwten met het kookvocht en 6 grote muntblaadjes, breng op smaak. Verwarm de blinis lichtjes en beleg ze met de zalmroom en de zalmeitjes.
Verdeel de erwtenemulsie over schaaltjes en serveer met de belegde blinis.
fijnproever zegt:
Groetjes, Erwin.