Recept
« Terug naar recepten
Energieontbijt
PT50M
Energieontbijt
Een heerlijk energieontbijt recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Buitenleven,
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Energieontbijt te bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes. Klop de eieren los met de room, geitenkaas, nootmuskaat, chilipeper, versgemalen peper en zout. Vet een pan in. Leg de aardappelschijfjes trapsgewijs in de pan. Overgiet met het roommengsel. Bak de frittata in zo'n 20 minuten gaar. Doe in een andere ovenschaal de tomaatjes en champignons en overgiet ze met olijfolie. Bestrooi met versgemalen peper en zout. Wikkel de plakjes spek rond de rozemarijn en zet 5 minuten voor de eindtijd van de frittata de tomaten en spek in de oven.
Serveer warm met bruinbrood en echte boter.
Serveer warm met bruinbrood en echte boter.