KookJij

Engadiner notentaart

Een heerlijk engadiner notentaart recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 12 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Zwitserland
Keuken: Europese
Bron: Küchen Cakes &Torten van Betty Bossi
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Engadiner notentaart te bereiden

Maak het deeg zoals je een zanddeeg maakt en laat het een uur afgedekt in de koelkast rusten. Laat de suiker lichtbruin in de pan karameliseren en ga pas roeren als de suiker gesmolten is, de gehakte noten toevoegen en kort mee laten warmen,dan afblusssen met een kartonnetje slagroom van 2 deciliter en de honing erbij doen. Als alles is opgelost even tot een beetje dikte laten inkoken, wel af en toe omroeren. Dit mengsel af laten koelen. De bodem met bakpapier beleggen en ⅔ van het deeg op de bodem en met een 2 cm hoge rand de vorm bekleden. Als je het deeg tussen vershoudfolie uitrolt gaat het niet aan het rolvlak en deegroller plakken.
Dan de afgekoelde vulling erop verdelen en ⅓ van het deeg voor de bovenkant uitrollen en bestrijken met geklopt ei voor een mooie glanzende bovenkant.
Zet de taart in een op 180°C voorverwarmde oven op de onderste richel en bak hem in ± 55 minuten bruin en gaar. De rand meteen even losmaken en lauwwarm uit de vorm halen.

Mijn kookverhaal (Doriet Janssen)

Dit is echt een taart voor herfst en winter, heerlijk maar niet te grote stukken nemen, hij is net als boterkoek een beetje machtig als je een groot stuk neemt.
Dit recept heb ik uit een Zwitsers kookboek genaamd Küchen Cakes &Torten van Betty Bossi.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Dorry

Dorry zegt:
Hoi Doriet, ik heb een andere versie uit Bak met Plezier deel 2 van Dr Oetker maar deze ga ik zeker proberen en ja de taart moet je in kleine punten snijden, het is zeer machtig gebak. Groetjes, Dorry.
derbyke

derbyke zegt:
Hallo Doriet deze ga ik zeker eens proberen een van dees ;-) groetjes van ons 3 :);):p