Dit is echt een taart voor herfst en winter, heerlijk maar niet te grote stukken nemen, hij is net als boterkoek een beetje machtig als je een groot stuk neemt.
Dit recept heb ik uit een Zwitsers kookboek genaamd Küchen Cakes &Torten van Betty Bossi.
Recept
« Terug naar recepten
Engadiner notentaart
PT60M
Engadiner notentaart
Een heerlijk engadiner notentaart recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Doriet Janssen
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Zwitserland
Keuken:
Europese
Bron:
Küchen Cakes &Torten van Betty Bossi
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Engadiner notentaart te bereiden
Maak het deeg zoals je een zanddeeg maakt en laat het een uur afgedekt in de koelkast rusten. Laat de suiker lichtbruin in de pan karameliseren en ga pas roeren als de suiker gesmolten is, de gehakte noten toevoegen en kort mee laten warmen,dan afblusssen met een kartonnetje slagroom van 2 deciliter en de honing erbij doen. Als alles is opgelost even tot een beetje dikte laten inkoken, wel af en toe omroeren. Dit mengsel af laten koelen. De bodem met bakpapier beleggen en ⅔ van het deeg op de bodem en met een 2 cm hoge rand de vorm bekleden. Als je het deeg tussen vershoudfolie uitrolt gaat het niet aan het rolvlak en deegroller plakken.
Dan de afgekoelde vulling erop verdelen en ⅓ van het deeg voor de bovenkant uitrollen en bestrijken met geklopt ei voor een mooie glanzende bovenkant.
Zet de taart in een op 180°C voorverwarmde oven op de onderste richel en bak hem in ± 55 minuten bruin en gaar. De rand meteen even losmaken en lauwwarm uit de vorm halen.
Dan de afgekoelde vulling erop verdelen en ⅓ van het deeg voor de bovenkant uitrollen en bestrijken met geklopt ei voor een mooie glanzende bovenkant.
Zet de taart in een op 180°C voorverwarmde oven op de onderste richel en bak hem in ± 55 minuten bruin en gaar. De rand meteen even losmaken en lauwwarm uit de vorm halen.
Mijn kookverhaal (Doriet Janssen)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
derbyke zegt:
Dorry zegt: