Recept
« Terug naar recepten
Erwtenpuree met vegetarische rookworst en champignons
PT30M
Erwtenpuree met vegetarische rookworst en champignons
Een heerlijk erwtenpuree met vegetarische rookworst en champignons recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
champignonidee.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Erwtenpuree met vegetarische rookworst en champignons te bereiden
Breng water met wat zout aan de kook . Laat de aardappelen hier ca 20 minuten in garen.
Breng water aan de kook en haal hem dan van het vuur. Verwarm hierin de rookworsten.
Smelt ondertussen 25 g boter in de pan en bak hierin de champignons ca. 3 minuten.
Giet de aardappelen af en laat ze nog even nastomen in de pan met het deksel erop.
Kook de diepvrieserwten 3 minuten en verwarm ondertussen de melk in de steelpan op laag vuur.
Voeg de erwten, samen met de resterende boter toe aan de aardappelen en stamp het geheel tot een egale puree.
Meng de kaas door de stamppot samen met de erwten en breng op smaak met nootmuskaat, zout en versgemalen peper.
Serveer de rookworsten en gebakken champignons op de puree.