Recept
« Terug naar recepten
Feestelijke hapjes met paling en Hollandse garnalen
PT20M
Feestelijke hapjes met paling en Hollandse garnalen
Een heerlijk feestelijke hapjes met paling en hollandse garnalen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
visvanwou.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Feestelijke hapjes met paling en Hollandse garnalen te bereiden
Garnalentruffels
Dep de garnalen droog met keukenpapier en hak ze grof. Meng de garnalen in een kom met de roomkaas en bieslook. Breng het mengsel op smaak met peper. Hak de pistachenootjes fijn in de keukenmachine. Vorm het garnalenmengsel tot balletjes ter grootte van een walnoot en wentel ze rondom door de pistachenootjes of bieslook, zodat de balletjes omhuld worden met een dun groen laagje. Leg de garnalentruffels op een schaal en laat ze in de koelkast opstijven.
Crostini met paling en courgette
Snijd de broodjes schuin elk in 6 lange plakken, leg ze naast elkaar op een bakplaat en rooster ze onder een hete ovengrill goudbruin. Schaaf van een courgette 12 lange plakken af en snijd ze op maat van de crostini. Doe dit ook met de palingfilets. Meng de mayonaise en mosterd, bestrijk de crostini hiermee en beleg ze met courgette en paling. Strooi het basilicum en bieslook erover.
Dep de garnalen droog met keukenpapier en hak ze grof. Meng de garnalen in een kom met de roomkaas en bieslook. Breng het mengsel op smaak met peper. Hak de pistachenootjes fijn in de keukenmachine. Vorm het garnalenmengsel tot balletjes ter grootte van een walnoot en wentel ze rondom door de pistachenootjes of bieslook, zodat de balletjes omhuld worden met een dun groen laagje. Leg de garnalentruffels op een schaal en laat ze in de koelkast opstijven.
Crostini met paling en courgette
Snijd de broodjes schuin elk in 6 lange plakken, leg ze naast elkaar op een bakplaat en rooster ze onder een hete ovengrill goudbruin. Schaaf van een courgette 12 lange plakken af en snijd ze op maat van de crostini. Doe dit ook met de palingfilets. Meng de mayonaise en mosterd, bestrijk de crostini hiermee en beleg ze met courgette en paling. Strooi het basilicum en bieslook erover.
nina zegt: