Recept
« Terug naar recepten
Fettucini van zeewolf
PT30M
Fettucini van zeewolf
Een heerlijk fettucini van zeewolf recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Fettucini van zeewolf te bereiden
Gezouten water met een scheut olijfolie aan de kook brengen. De tagliatelle hierin 8 minuten koken, laten uitlekken - maar het kookvocht bewaren ! - en in een grote vuurvaste schaal leggen.
De groenten fijnsnijden, de tuinkruiden en het knoflook fijnsnipperen en alles mengen. Dit mengsel in een grote pan in olijfolie laten zweten, kruiden met peper en zout, overgieten met het kookvocht van de tagliatelle tot de groenten net onder staan, aan de kook brengen en verder laten garen in een open pan.
Wanneer de groenten bijna gaar zijn de zeewolffilets erop leggen en onder deksel op zacht vuur ongeveer 4 minuten verder garen.
De zeewolffilets uithalen en op de tagliatelle schikken. De room en de boter aan de groenten toevoegen. Ongeveer 5 minuten laten inkoken en al schuddend met de pan de saus binden.
De groentesaus in de ovenschotel gieten, de kaas erover strooien en in de oven gratineren.