Recept
« Terug naar recepten
Filodeegtaartjes met blauwe kaas en vijgen
PT40M
Filodeegtaartjes met blauwe kaas en vijgen
Een heerlijk filodeegtaartjes met blauwe kaas en vijgen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Filodeegtaartjes met blauwe kaas en vijgen te bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C.
Bestrijk de vellen filodeeg met gesmolten boter en leg ze op elkaar.
Snijd ze in 12 gelijke vierkantjes en leg ze in een beboterd bakblik.
Druk er voorzichtig een kuiltje in.
Doe de vijgen in een pannetje en schenk er zoveel Merlot over dat ze net onder staan. Kook ze 5 tot 6 minuten en laat ze daarna in de wijn afkoelen.
Verdeel de blauwschimmelkaas en de zachte kaas over de filodeeg.
Druk er de vijgen in en strooi de pijnboompitten erover.
Klop het ei met de slagroom en schenk dit over de taartjes.
Bak de taartjes in 20 tot 25 minuten in de oven, neem ze eruit en strooi de basilicum erover.
Bestrijk de vellen filodeeg met gesmolten boter en leg ze op elkaar.
Snijd ze in 12 gelijke vierkantjes en leg ze in een beboterd bakblik.
Druk er voorzichtig een kuiltje in.
Doe de vijgen in een pannetje en schenk er zoveel Merlot over dat ze net onder staan. Kook ze 5 tot 6 minuten en laat ze daarna in de wijn afkoelen.
Verdeel de blauwschimmelkaas en de zachte kaas over de filodeeg.
Druk er de vijgen in en strooi de pijnboompitten erover.
Klop het ei met de slagroom en schenk dit over de taartjes.
Bak de taartjes in 20 tot 25 minuten in de oven, neem ze eruit en strooi de basilicum erover.