Recept
« Terug naar recepten
Flensje gevuld met kip en amandelen
PT45M
Flensje gevuld met kip en amandelen
Een heerlijk flensje gevuld met kip en amandelen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
lekker koken
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Flensje gevuld met kip en amandelen te bereiden
In kom 75 gr bloem en snufje zout doen 1 1/2 ei erboven breken, al roerende 1 1/2 dl melk toevoegen.
Blijven roeren tot een glad beslag. In een kleine koekenpan (doorsnee 20 cm ) klein beetje boter verhitten.
1/6 deel van beslag schenken en laten uitvloeien, zachtjes bakken tot de bovenkant bijna droog is, keren en andere
kant van flensje bruin bakken. Op een bord laten glijden en zo nog 5 flensjes bakken.
De bereiding van de vulling
Van 9 bosuitjes worteltjes en lelijk blad verwijderen. uitjes in lengte halveren, 12 lange repen bosui enkele
tellen in kokend water dompelen, zodat ze slap worden.
Op bord leggen. Rest van bosui in stukjes snijden.
38 gr gepelde amandelen grofhakken, 125 gr kipfilet in kleine stukjes snijden en bestrooien met zout, peper en de gemberpoeder. In pan boter verhitten kip gaar en bruin bakken, amandelen en bosui toevoegen en nog plus minus
3 min. zachtjes bakken.
Flensjes bestrijken met hoisinsaus niet te dun doen. het kipmengsel over de flensjes verdelen.
Flensjes oprollen en de zijkanten met de bosuireepjes dicht binden 2 per flensje.
Tot gebruik afgedekt in de koelkast bewaren.
Dit smakelijke voorgerecht is van te voren te maken.
Het presenteren Oven voorverwarmen op 180 gr. flensjes plus minus 8 min. verwarmen.
op bordje leggen en versieren met een tomaatje zuur augurkje en eventueel in het zuur gelegd pepertje.
Blijven roeren tot een glad beslag. In een kleine koekenpan (doorsnee 20 cm ) klein beetje boter verhitten.
1/6 deel van beslag schenken en laten uitvloeien, zachtjes bakken tot de bovenkant bijna droog is, keren en andere
kant van flensje bruin bakken. Op een bord laten glijden en zo nog 5 flensjes bakken.
De bereiding van de vulling
Van 9 bosuitjes worteltjes en lelijk blad verwijderen. uitjes in lengte halveren, 12 lange repen bosui enkele
tellen in kokend water dompelen, zodat ze slap worden.
Op bord leggen. Rest van bosui in stukjes snijden.
38 gr gepelde amandelen grofhakken, 125 gr kipfilet in kleine stukjes snijden en bestrooien met zout, peper en de gemberpoeder. In pan boter verhitten kip gaar en bruin bakken, amandelen en bosui toevoegen en nog plus minus
3 min. zachtjes bakken.
Flensjes bestrijken met hoisinsaus niet te dun doen. het kipmengsel over de flensjes verdelen.
Flensjes oprollen en de zijkanten met de bosuireepjes dicht binden 2 per flensje.
Tot gebruik afgedekt in de koelkast bewaren.
Dit smakelijke voorgerecht is van te voren te maken.
Het presenteren Oven voorverwarmen op 180 gr. flensjes plus minus 8 min. verwarmen.
op bordje leggen en versieren met een tomaatje zuur augurkje en eventueel in het zuur gelegd pepertje.