Recept
« Terug naar recepten
FRÄNKISCHER SPECK-KARTOFFELSALAT
PT45M
FRÄNKISCHER SPECK-KARTOFFELSALAT
Een heerlijk fränkischer speck-kartoffelsalat recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Duitsland
Keuken:
Europese
Bron:
duitse nicht
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe FRÄNKISCHER SPECK-KARTOFFELSALAT te bereiden
De aardappelen schoon boenen, inkruisen en gaar koken in de schil. De schil van de gekookte aardappelen pellen, ze een beetje laten afkoelen en in plakken snijden.
Rode ui snipperen, de lente-ui wassen en in ringetjes snijden.
Het spek in kleine blokjes snijden.
De bieslook en de peterselie grof hakken.
De augurk in de lengte in vieren delen en in plakjes snijden.
Het spek zachtjes in de koekenpan uitbakken.
De bouillon aan de kook brengen, de uitgebakken spekjes erbij doen (het vet blijft achter in de pan), de rode ui en de lente-ui toevoegen en nogmaals laten koken. Op smaak brengen met zout en peper.
Schenk de dressing over de in plakjes gesneden aardappelen. Goed mengen. De gesnipperde augurk, de peterselie en de bieslook erover strooien. Een uurtje laten trekken.
Serveren met gegrillde worstjes, bij voorkeur Nürnberger
Rode ui snipperen, de lente-ui wassen en in ringetjes snijden.
Het spek in kleine blokjes snijden.
De bieslook en de peterselie grof hakken.
De augurk in de lengte in vieren delen en in plakjes snijden.
Het spek zachtjes in de koekenpan uitbakken.
De bouillon aan de kook brengen, de uitgebakken spekjes erbij doen (het vet blijft achter in de pan), de rode ui en de lente-ui toevoegen en nogmaals laten koken. Op smaak brengen met zout en peper.
Schenk de dressing over de in plakjes gesneden aardappelen. Goed mengen. De gesnipperde augurk, de peterselie en de bieslook erover strooien. Een uurtje laten trekken.
Serveren met gegrillde worstjes, bij voorkeur Nürnberger