Recept
« Terug naar recepten
Frans kaasbrood met aardappeltjes en kruiden
PT60M
Frans kaasbrood met aardappeltjes en kruiden
Een heerlijk frans kaasbrood met aardappeltjes en kruiden recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
frans kookboekje
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Frans kaasbrood met aardappeltjes en kruiden te bereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden.Schil en was de aardappels.Snijd de helft van de aardappels in kleine blokjes en rasp de rest op een grove rasp boven een kom.Kook de blokjes aardappel in water met zout gaar in ca.10 minuten.Giet ze vervolgens af en stamp ze fijn.roer de helft van de boter en de créme fraïche erdoor en voeg naar smaakpeper en zout toe.Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de preiringen in 5 minuten zacht.Laat de preien in een zeef goed uitlekken.Meng de uitgelekte prei,de melk,de fijngemaakte aardappels,de geraspte kaas en de geraspte aardappel door elkaar.Zeef het bakmeel en de bakpoeder boven het aardappelmengsel en kneed het deeg op een met bloem bestoven aanrecht goed door.(voeg als het erg plakt,wat extra bloem toe).Vorm van het deeg een rond plat brood en leg het in een beboterde en met bloem bestoven springvorm.Bak het brood op een rooster in het midden van de oven goudbruin en gaar in 40 minuten.Serveer warm.
Janita zegt: