KookJij

Frans kaasbrood met aardappeltjes en kruiden

Een heerlijk frans kaasbrood met aardappeltjes en kruiden recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: frans kookboekje
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Frans kaasbrood met aardappeltjes en kruiden te bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden.Schil en was de aardappels.Snijd de helft van de aardappels in kleine blokjes en rasp de rest op een grove rasp boven een kom.Kook de blokjes aardappel in water met zout gaar in ca.10 minuten.Giet ze vervolgens af en stamp ze fijn.roer de helft van de boter en de créme fraïche erdoor en voeg naar smaakpeper en zout toe.Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de preiringen in 5 minuten zacht.Laat de preien in een zeef goed uitlekken.Meng de uitgelekte prei,de melk,de fijngemaakte aardappels,de geraspte kaas en de geraspte aardappel door elkaar.Zeef het bakmeel en de bakpoeder boven het aardappelmengsel en kneed het deeg op een met bloem bestoven aanrecht goed door.(voeg als het erg plakt,wat extra bloem toe).Vorm van het deeg een rond plat brood en leg het in een beboterde en met bloem bestoven springvorm.Bak het brood op een rooster in het midden van de oven goudbruin en gaar in 40 minuten.Serveer warm.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Janita

Janita zegt:
Dit ga ik eens binnenkort proberen!:p