Geef er een aperitief bij of een droge rosé cq witte wijn bij.
Met een goede sherry erg lekker.
Recept
« Terug naar recepten
Garnalen a la Plancha met door Knoflook en Pimenton Geinfuseerde Olie.
PT70M
Garnalen a la Plancha met door Knoflook en Pimenton Geinfuseerde Olie.
Garnalen a la Plancha met knoflook is een traditionele Spaanse tapa. Door de olie ook nog eens op smaak te brengen met gerookte paprika (=Pimenton de la Vera) voegt men veel smaak toe
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Garnalen a la Plancha met door Knoflook en Pimenton Geinfuseerde Olie. te bereiden
- Verhit de 125 cc olifolie in een sauspannetje en voeg toe de Pimenton de la Vera. Laat dit 30 minuten opkoken. Doe er dan de knoflook bij en laat nog eens 30 minuten sudderen. Verwijder dan de stukken knoflook en doe de geinfuseerde olie in een kommetje.
- Verhit in een anti-aanbakpan 1 eetlepel olijfolie en bak daarin de 12 garnalen net even gaar (per kant ongeveer 1 1/2 minuut).
- Verdeel de garnalen over de bordjes, bedruppel met citroen sap en een klein beetje pimenton-knoflook olie, strooi er zeezout en peper over en gesnipperd peterselieblad.
- Geef er stokbrood bij en de geinfuseerde olie.