Recept
« Terug naar recepten
Garnalen preitaartjes
PT50M
Garnalen preitaartjes
Een heerlijk garnalen preitaartjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
bakken met plezier
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Garnalen preitaartjes te bereiden
De plakjes bladerdeeg iets overlappend op een met bloem bestoven aanrecht leggen en afdekken met een theedoek. Laten ontdooien. De rode peper schoonmaken, zaadlijsten verwijderen en fijnsnijden. De prei schoonmaken, open snijden, goed wassen en in dunne ringen snijden. In een koekenpan de olie verhitten en hierin de prei al roerend fruiten. De stukjes rode peper en de garnalen toevoegen en op smaak brengen met zout en peper. Even doorroeren en dan de pan van het vuur nemen. De oven voorverwarmen op 200 graden. Vier ronde vormpjes van 10 cm. doorsnede met koud water afspoelen. Het bladerdeeg op een met bloem bestoven aanrecht dun uitrollen. Hier de vormpjes mee bekleden. Overtollig deeg wegsnijden. Het preimengsel over de vormpjes verdelen. De roomkaas vermengen met de eieren, op smaak brengen met peper en over de vormpjes verdelen. De taartjes onder in de oven 20 minuten bakken
mdc zegt:
Groetjes ;)