Schep gekookte basmati rijst op de borden en lepel de garnalen saus er over. Bestrooi met platte peterselie en/of korianderblad
We drinken hierbij een stoere rosé wijn, een lichte rode wijn (denk eens aan Barbera of een Beaujolais Villages) of een aromatische witte wijn (Riesling,Viognier, Pinot Gris, Gewurztraminer, bv)
Recept
« Terug naar recepten
Garnalen Stoofschotel uit Louisiana
PT80M
Garnalen Stoofschotel uit Louisiana
Een heerlijk garnalen stoofschotel uit louisiana recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
80 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Midden-Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Amerikaanse collega
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Garnalen Stoofschotel uit Louisiana te bereiden
1).Verhit de olie in de pan met dikke bodem en fruit daarin aan de knoflook, de uien en de selderij totdat alle ingrediënten zacht zijn geworden.
2).Voeg dan toe de tomaten, tomatensaus, de paprika, zout, suiker, chilipoeder, Tobascosaus, Worcestershire saus. Laat dit geheel 45 minuten pruttelen terwijl we regelmatig even omroeren.
3).Doe het maïzena papje erbij en roer tot de saus gaat indikken.
4).Vlak voor het opdienen de garnalen in de saus doen en 7 - 8 minuten gaar koken.
5).Maak af met cayenne peper, citroen zeste en citroensap.
2).Voeg dan toe de tomaten, tomatensaus, de paprika, zout, suiker, chilipoeder, Tobascosaus, Worcestershire saus. Laat dit geheel 45 minuten pruttelen terwijl we regelmatig even omroeren.
3).Doe het maïzena papje erbij en roer tot de saus gaat indikken.
4).Vlak voor het opdienen de garnalen in de saus doen en 7 - 8 minuten gaar koken.
5).Maak af met cayenne peper, citroen zeste en citroensap.