KookJij

Garnalen uit de oven met sherry

Een heerlijk garnalen uit de oven met sherry recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Stond handgeschreven bij mijn recepten, ik denk in Frankrijk iets dergelijks gegeten te hebben.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Garnalen uit de oven met sherry te bereiden

Vet de schaaltjes licht in.
Oven op 185°C.
Roer de crème fraîche goed door de garnalen. Je kunt dan zelf bekijken of je 1 of 2 el nodig hebt.
Verdeel dit mengsel over de ovenschaaltjes.
Pers het teentje knoflook uit boven de zachte boter.
Meng dan ook de sherry + paneermeel + zout + peper + peterselie door de zachte boter. Wil je het wat pittiger, dan ook de sweet chilisaus of sambal erdoor.
Spreid dit botermengsel zo goed mogelijk over de garnalen (best moeilijk).
Schuif de schaaltjes ± 15 à 20 minuten in de oven .

Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)

Ook lekker als voorgerecht. Neem dan wat kleinere schaaltjes en bijv. de helft van de ingrediënten.
Het is best machtig. Pas het aan aan je eigen smaak bijv. wat minder boter en iets meer crème fraîche.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst