Ook lekker als voorgerecht. Neem dan wat kleinere schaaltjes en bijv. de helft van de ingrediënten.
Het is best machtig. Pas het aan aan je eigen smaak bijv. wat minder boter en iets meer crème fraîche.
Recept
« Terug naar recepten
Garnalen uit de oven met sherry
PT30M
Garnalen uit de oven met sherry
Een heerlijk garnalen uit de oven met sherry recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Stond handgeschreven bij mijn recepten, ik denk in Frankrijk iets dergelijks gegeten te hebben.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Garnalen uit de oven met sherry te bereiden
Vet de schaaltjes licht in.
Oven op 185°C.
Roer de crème fraîche goed door de garnalen. Je kunt dan zelf bekijken of je 1 of 2 el nodig hebt.
Verdeel dit mengsel over de ovenschaaltjes.
Pers het teentje knoflook uit boven de zachte boter.
Meng dan ook de sherry + paneermeel + zout + peper + peterselie door de zachte boter. Wil je het wat pittiger, dan ook de sweet chilisaus of sambal erdoor.
Spreid dit botermengsel zo goed mogelijk over de garnalen (best moeilijk).
Schuif de schaaltjes ± 15 à 20 minuten in de oven .
Oven op 185°C.
Roer de crème fraîche goed door de garnalen. Je kunt dan zelf bekijken of je 1 of 2 el nodig hebt.
Verdeel dit mengsel over de ovenschaaltjes.
Pers het teentje knoflook uit boven de zachte boter.
Meng dan ook de sherry + paneermeel + zout + peper + peterselie door de zachte boter. Wil je het wat pittiger, dan ook de sweet chilisaus of sambal erdoor.
Spreid dit botermengsel zo goed mogelijk over de garnalen (best moeilijk).
Schuif de schaaltjes ± 15 à 20 minuten in de oven .