Recept
« Terug naar recepten
Garnalenmix met citroenmayo
PT30M
Garnalenmix met citroenmayo
Een heerlijk garnalenmix met citroenmayo recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
355 kCal energie
25 Gram eiwit
26 Gram vet
5 Gram koolhydraten
25 Gram eiwit
26 Gram vet
5 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Allerhande 07 2011
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Garnalenmix met citroenmayo te bereiden
Breng de bouillon, wortel, prei en knoflook in een pan aan de kook.
Voeg de bevroren reuzengarnalen toe en kook in circa 5 minuten gaar.
Schep de garnalen met een schuimspaan uit de pan en laat afkoelen. Meng de olie met de helft van de peterselie in een kom.
Halveer de citroen en rasp de gele schil van 1 helft boven de olie.
Pers die helft uit en snijd de andere helft in partjes.
Schep de Hollandse garnalen door de olie.
Breng op smaak met 1 eetlepel citroensap, peper en zout.
Serveer alle garnalen op een schaal.
Bestrooi met de rest van de peterselie en steek de partjes citroen tussen de garnalen.
Meng de mayonaise met de rest van het citroensap en serveer erbij.
Lekker met knapperig brood en een salade van kropsla met olie en azijn.
Voeg de bevroren reuzengarnalen toe en kook in circa 5 minuten gaar.
Schep de garnalen met een schuimspaan uit de pan en laat afkoelen. Meng de olie met de helft van de peterselie in een kom.
Halveer de citroen en rasp de gele schil van 1 helft boven de olie.
Pers die helft uit en snijd de andere helft in partjes.
Schep de Hollandse garnalen door de olie.
Breng op smaak met 1 eetlepel citroensap, peper en zout.
Serveer alle garnalen op een schaal.
Bestrooi met de rest van de peterselie en steek de partjes citroen tussen de garnalen.
Meng de mayonaise met de rest van het citroensap en serveer erbij.
Lekker met knapperig brood en een salade van kropsla met olie en azijn.