KookJij

Garnalenravioli met venkel en kervelboter

Een heerlijk garnalenravioli met venkel en kervelboter recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 5 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Garnalenravioli met venkel en kervelboter te bereiden

Bloem,eieren,olie,water,zout,peper en nootmuskaat in kom doen en er een soepel noedeldeeg voor de ravioli van maken.
Het deeg een half uur laten rusten.
Intussen de sjalotten pellen en in blokjes snijden.
De tomaten aan de bovenkant even insnijden, kort in heet water dompelen,ontvellen, ontpitten en in reepjes snijden.
enige repen tomaat, garnalen en takjes kervel apart leggen.
De rest van de garnalen in blokjes snijden.
De olijfolie in de pan doen en verhitten.
De sjalot en garnalenstukjes hierin snel fruiten.
De tomaatreepjes toevoegen en dan alles laten afkoelen.
Intussen de groene kruiden wassen fijnsnijden en aan de afgekoelde massa toevoegen.
Het wittebrood verkruimelen aan de massa toevoegen en de vulling op smaak brengen met citroensap, zout, peper en Pernod.
Noedeldeeg voor de ravioli uitrollen en met een deegradertje kleine vierkantjes uitraderen.
De vulling op de helft van de deegkussentjes leggen en deze met de overige deegkussentjes bedekken.
De zijkant van de kussentjes goed aandrukken.
De gevulde ravioli in ruim water met olie en zout kort laten koken.
De venkelknollen schoonmaken, wassen en halveren.
De stronk eraf snijden en de groenten in fijne repen snijden.
De venkelrepen in water met zout beetgaar koken.
Vervolgens het water afgieten, de venkel in de boter licht fruiten en alles met zout en peper bestrooien.
De kervel fijnsnijden.
De groentebouillon verwarmen en er kleine stukjes koude boter door kloppen en de kervel eraan toevoegen en met zout, peper en citroensap op smaak brengen.

Uitserveren:
De venkel op het midden van het bord schikken.
De ravioli daarop leggen en de saus hier over schenken.
Met de achtergehouden garnalen,reepjes tomaat en groene kruiden garneren

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst