Recept
« Terug naar recepten
Gebakken grietfilet met groentemix en citroensap
PT30M
Gebakken grietfilet met groentemix en citroensap
Een heerlijk gebakken grietfilet met groentemix en citroensap recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
vishandel Vandermaesen
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebakken grietfilet met groentemix en citroensap te bereiden
Was de groenten en maak schoon. Snijd de wortelen, aardappelen, sperzieboontjes en courgetten in grove julienne.
Kook de verschillende groenten een tiental minuten in licht gezouten water. Koel onmiddellijk af onder koud stromend water en laat goed uitlekken.
Pel de sjalotten, hak fijn en fruit in boter. Voeg de groenten toe, laat even meestoven tot alles gaar is en houd warm.
Kruid de grietfilets met peper en een weinig zout, wentel door de bloem en bak 3 minuten aan elke kant bakken in arachide-olie.
Schik het groentemengsel aan één kant van warme borden, leg de visfilets aan de andere kant en besprenkel met het citroensap.
Garneer met kervel en gekartelde schijfjes citroen. Serveer met gekookte aardappeltjes.
Kook de verschillende groenten een tiental minuten in licht gezouten water. Koel onmiddellijk af onder koud stromend water en laat goed uitlekken.
Pel de sjalotten, hak fijn en fruit in boter. Voeg de groenten toe, laat even meestoven tot alles gaar is en houd warm.
Kruid de grietfilets met peper en een weinig zout, wentel door de bloem en bak 3 minuten aan elke kant bakken in arachide-olie.
Schik het groentemengsel aan één kant van warme borden, leg de visfilets aan de andere kant en besprenkel met het citroensap.
Garneer met kervel en gekartelde schijfjes citroen. Serveer met gekookte aardappeltjes.
Erwin Elens zegt:
Groetjes, Erwin.