Recept
« Terug naar recepten
Gebakken koolvis met paprikacoulis en broccolipuree
PT25M
Gebakken koolvis met paprikacoulis en broccolipuree
Een heerlijk gebakken koolvis met paprikacoulis en broccolipuree recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
zesta.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebakken koolvis met paprikacoulis en broccolipuree te bereiden
Schil de aardappelen en maak de broccoli schoon. Kook ze gaar.
Maak de paprika’s schoon, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in fijne reepjes. Pel en ontpit de tomaten en snijd in blokjes. Pel de sjalot en snipper fijn.
Verhit 1 eetlepel olie in een pan en fruit het sjalotje. Doe er de paprika en de tomaten bij en breng op smaak met peper. Laat 10 minuten stoven.
Haal de vis door de bloem. Verhit wat olie in een pan en bak de vis gaar.
Doe de peterselie bij het paprikamengsel. Kruid indien nodig bij met peper. Mix glad.
Giet de aardappelen en de broccoli af en pureer ze met een scheutje melk of room en een klontje boter. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
Schik de vis en de broccolipuree op de borden en schep de saus ernaast.