KookJij

Gebakken tong met witlof en roomsaus

Een heerlijk gebakken tong met witlof en roomsaus recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gebakken tong met witlof en roomsaus te bereiden

1. Snijd het witlof overlangs in twee helften. Haal de bittere kern onderaan weg en kruid met peper en zout. Stoom het witlof in een stoomoven of stoommandje tot bijna gaar.
2. Giet 2 dl. room in een mengkom, voeg peper, zout en het sap van een halve citroen toe. Klop de room luchtig op met een garde. Let op: niet te veel, de saus moet lopend blijven. Hak verse peterselie en bieslook fijn. Meng die net voor het opdienen onder de room.
3. Was de vis onder koud stromend water en dep die droog met keukenpapier. Kruid de vis aan beide kanten met peper en zout. Warm de boter in een antikleefpan. Bebloem de vis lichtjes aan beide zijden. Bak eerst de onderkant of platte kant (de oogjes naar boven) bruin. Bak daarna de bovenkant. (Let op: slechts 1 maal voorzichtig draaien). Besproei de vis met het sap van de resterende citroen. Haal de vis uit de pan en laat die 3 tot 4 minuten rusten.
4. Bak intussen het witlof nog wat in een antikleefpan met wat boter of olie.
5. Meng de bieslook en de peterselie onder de geklopte room. Leg de vis op de borden en overgiet met een beetje boter uit de vispan. Leg het witlof er naast, overgiet die met wat roomsaus.
6. Serveer er frietjes, kroketjes of aardappelpuree bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Ruud56

Ruud56 zegt:
Bedankt Willy, lijkt me heerlijk recept, ga ik zeker klaarmaken.