Recept
« Terug naar recepten
Gebakken zeebaars met asperges en aardappelcrème
PT45M
Gebakken zeebaars met asperges en aardappelcrème
Een heerlijk gebakken zeebaars met asperges en aardappelcrème recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle-lekker
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebakken zeebaars met asperges en aardappelcrème te bereiden
Schil de asperges en breek de harde uiteinden af. Kook ze in 8 à 10 minuten beetgaar in lichtgezouten water. Snij ze in stukken van 5 cm.
Schil de aardappelen en kook ze gaar. Giet af en doe er de karnemelk, zure room en 125 g boter bij. Mix tot een gladde crème. Breng op smaak met peper en zout.
Bak het broodkruim goudbruin in 30 g boter. Kruid met peper en zout. Laat afkoelen.
Laat 100 g boter heel lichtjes kleuren. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Blus met een scheutje chardonnayazijn. Doe er de stukjes asperge bij en laat ze weer warm worden in de boter.
Snij de zeebaars in stukken (3 per persoon). Bak ze in de rest van de boter: eerst op het vel, dan de andere kant. Kruid met peper en zout.
Verdeel de vis over de borden. Spuit er toefjes aardappelcrème bij en bestrooi met broodkruim. Schik er de asperges op en werk af met ijskruid en druppels olijfolie.
Schil de aardappelen en kook ze gaar. Giet af en doe er de karnemelk, zure room en 125 g boter bij. Mix tot een gladde crème. Breng op smaak met peper en zout.
Bak het broodkruim goudbruin in 30 g boter. Kruid met peper en zout. Laat afkoelen.
Laat 100 g boter heel lichtjes kleuren. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Blus met een scheutje chardonnayazijn. Doe er de stukjes asperge bij en laat ze weer warm worden in de boter.
Snij de zeebaars in stukken (3 per persoon). Bak ze in de rest van de boter: eerst op het vel, dan de andere kant. Kruid met peper en zout.
Verdeel de vis over de borden. Spuit er toefjes aardappelcrème bij en bestrooi met broodkruim. Schik er de asperges op en werk af met ijskruid en druppels olijfolie.