KookJij

Gebakken zeebaars met asperges en aardappelcrème

Een heerlijk gebakken zeebaars met asperges en aardappelcrème recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Libelle-lekker
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gebakken zeebaars met asperges en aardappelcrème te bereiden

Schil de asperges en breek de harde uiteinden af. Kook ze in 8 à 10 minuten beetgaar in lichtgezouten water. Snij ze in stukken van 5 cm.


Schil de aardappelen en kook ze gaar. Giet af en doe er de karnemelk, zure room en 125 g boter bij. Mix tot een gladde crème. Breng op smaak met peper en zout.


Bak het broodkruim goudbruin in 30 g boter. Kruid met peper en zout. Laat afkoelen.


Laat 100 g boter heel lichtjes kleuren. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Blus met een scheutje chardonnayazijn. Doe er de stukjes asperge bij en laat ze weer warm worden in de boter.


Snij de zeebaars in stukken (3 per persoon). Bak ze in de rest van de boter: eerst op het vel, dan de andere kant. Kruid met peper en zout.


Verdeel de vis over de borden. Spuit er toefjes aardappelcrème bij en bestrooi met broodkruim. Schik er de asperges op en werk af met ijskruid en druppels olijfolie.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst