Recept
« Terug naar recepten
Gebakken zeetong gevuld met stoemp van grijze garnalen
PT20M
Gebakken zeetong gevuld met stoemp van grijze garnalen
Een heerlijk gebakken zeetong gevuld met stoemp van grijze garnalen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
keurslager-vangijsel.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebakken zeetong gevuld met stoemp van grijze garnalen te bereiden
Kook of stoom de aardappelen en plet ze met zout, peper en muskaatnoot.
Snij de sjalot, de kervel en de bieslook in stukjes en bak in boter. Doe de aardappelen erbij en voeg de room toe.
Bak de zeetong zonder vel en stoom dan 2 minuten op 80 graden, bewaar het bakvet. Voeg de garnalen toe aan de stoemp (net voor het serveren).
Snijd de tong los van de graat en vul met de stoemp, versier met bieslook en het bakvet van de tong.
Gerard van der Leeuw zegt: