Recept
« Terug naar recepten
Gebraden kippenvleugels met doperwtencréme
PT60M
Gebraden kippenvleugels met doperwtencréme
Een heerlijk gebraden kippenvleugels met doperwtencréme recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebraden kippenvleugels met doperwtencréme te bereiden
Verwijder de punten van de kippenvleugels en snijd de vleugels bij het gewricht in tweeën.Leg het bot bloot door het vlees langs het bot te duwen,verwijder de dunste botjes en laat de vleugeltjes 30 minuten marineren in een marinade van olie,peterselie.oregano,gehakte pepertjes,2 knoflookteentjes in de schil,zout en worcestersaus.Plaats de kippenvleugels vervolgens 25 minuten in de oven op 190 graden.bereid ondertussen de doperwtencréme:kook de peulvruchten,giet ze af,wrijf ze door een pureezeef en maak ze aan met wat zout en olie,waarin u vooraf 1 knoflookteentje in de schil en een takje rozemarijn heeft verwarmd.Serveer de kippenvleugels op de doperwtencréme en besprenkel ze met hun eigen smakelijke kooksappen.