KookJij

Gebraden kippenvleugels met doperwtencréme

Een heerlijk gebraden kippenvleugels met doperwtencréme recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gebraden kippenvleugels met doperwtencréme te bereiden

Verwijder de punten van de kippenvleugels en snijd de vleugels bij het gewricht in tweeën.Leg het bot bloot door het vlees langs het bot te duwen,verwijder de dunste botjes en laat de vleugeltjes 30 minuten marineren in een marinade van olie,peterselie.oregano,gehakte pepertjes,2 knoflookteentjes in de schil,zout en worcestersaus.Plaats de kippenvleugels vervolgens 25 minuten in de oven op 190 graden.bereid ondertussen de doperwtencréme:kook de peulvruchten,giet ze af,wrijf ze door een pureezeef en maak ze aan met wat zout en olie,waarin u vooraf 1 knoflookteentje in de schil en een takje rozemarijn heeft verwarmd.Serveer de kippenvleugels op de doperwtencréme en besprenkel ze met hun eigen smakelijke kooksappen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst