Recept
« Terug naar recepten
Gebraden wilde patrijs met groene kool
PT35M
Gebraden wilde patrijs met groene kool
Een heerlijk gebraden wilde patrijs met groene kool recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wild
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Njam.tv
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebraden wilde patrijs met groene kool te bereiden
Snijd de groene kool in fijne repen. Blancheer ze beetgaar in gezouten kokend water. Giet ze af, spoel ze onder koud stromend water en laat uitlekken. Kook de aardappelen gaar en schud ze even op tot ze bloemig zijn.
Kruid de patrijzen royaal met peper en zout. Bak ze mooi goudbruin in de boter en zet ze ongeveer 8 min. in een voorverwarmde oven op 180°C. Overgiet regelmatig met het braadvocht. Haal ze uit de pan en laat ze aan de kant van het fornuis rusten.
Doe de helft van de braadjus van de patrijs in een koekenpan en zet opzij. Doe bij de overgebleven helft de gare groene kool, stoof die even aan en meng de gekookte aardappelen erdoor. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Haal de korst van het brood en snijd het in V-vorm. Bak de boterhammetjes kort in de resterende braadjus. Haal ze uit pan en zeef de braadjus. Kruid bij en voeg nog een klontje boter toe.
Verdeel de stoemp over voorverwarmde borden, versnijd de patrijzen en leg ze erbij. Werk af met de toast en het spek en schep er wat van de braadjus over.
Kruid de patrijzen royaal met peper en zout. Bak ze mooi goudbruin in de boter en zet ze ongeveer 8 min. in een voorverwarmde oven op 180°C. Overgiet regelmatig met het braadvocht. Haal ze uit de pan en laat ze aan de kant van het fornuis rusten.
Doe de helft van de braadjus van de patrijs in een koekenpan en zet opzij. Doe bij de overgebleven helft de gare groene kool, stoof die even aan en meng de gekookte aardappelen erdoor. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Haal de korst van het brood en snijd het in V-vorm. Bak de boterhammetjes kort in de resterende braadjus. Haal ze uit pan en zeef de braadjus. Kruid bij en voeg nog een klontje boter toe.
Verdeel de stoemp over voorverwarmde borden, versnijd de patrijzen en leg ze erbij. Werk af met de toast en het spek en schep er wat van de braadjus over.