Recept
« Terug naar recepten
Gegratineerde aardappel-preischotel
PT100M
Gegratineerde aardappel-preischotel
Een heerlijk gegratineerde aardappel-preischotel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Gerda Lamers
Bereidingstijd:
100 min
Personen:
3/4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Koffietijd
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gegratineerde aardappel-preischotel te bereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Kook de preiringen 4/5 minuten in licht gezouten water
giet af en spoel met koud water om tegen te gaan dat de prei al te gaar wordt.
Kook de aardappelschijfjes 6/8 minuten, ze moeten stevig blijven, giet af en stoom droog.
Smelt de roomboter in een koekenpan en bak de spekblokjes op laag vuur, het is niet de bedoeling om ze uit te bakken, strooi er de bloem over en laat de al roerend mee garen, voeg langzaam de koude melk er bij tot dat er een gebonden saus ontstaat. Voeg peper en kerriepoeder (naar smaak) toe.
Verdeel de prei over de bodem, leg er dakpansgewijs de aardappelplakjes op en verdeel de saus erover. Bestrooi met de kaas, zet 30 á 40 minuten in de voorverwarmde oven tot het mooi gegratineerd is.
Opletten voor verbranden, als het te donker dreigt te worden afdekken met alufolie.
Kook de preiringen 4/5 minuten in licht gezouten water
giet af en spoel met koud water om tegen te gaan dat de prei al te gaar wordt.
Kook de aardappelschijfjes 6/8 minuten, ze moeten stevig blijven, giet af en stoom droog.
Smelt de roomboter in een koekenpan en bak de spekblokjes op laag vuur, het is niet de bedoeling om ze uit te bakken, strooi er de bloem over en laat de al roerend mee garen, voeg langzaam de koude melk er bij tot dat er een gebonden saus ontstaat. Voeg peper en kerriepoeder (naar smaak) toe.
Verdeel de prei over de bodem, leg er dakpansgewijs de aardappelplakjes op en verdeel de saus erover. Bestrooi met de kaas, zet 30 á 40 minuten in de voorverwarmde oven tot het mooi gegratineerd is.
Opletten voor verbranden, als het te donker dreigt te worden afdekken met alufolie.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna zegt:
hns zegt: