Recept
« Terug naar recepten
Gegratineerde aardappelschotel met brie
PT60M
Gegratineerde aardappelschotel met brie
Een heerlijk gegratineerde aardappelschotel met brie recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gegratineerde aardappelschotel met brie te bereiden
Verwarm de oven voor op 175 graden C. ( hetelucht 160 graden C.)
Schil de aardappelen en was ze.
Schaaf de aardappelen in plakken.
Pel de ui en snijd hem in hele dunne ringen.
Vet de ovenschaal in.
Leg een laagje aardappelplakjes in de ovenschaal.
Leg er enkele uiringen op en bestrooi het met een eetlepel kaas.
Herhaal dit tot de aardappelen en kaas op zijn, eindig met een laagje aardappelen.
Snij de brie in plakjes en verdeel ze over de aardappelen.
Klop de slagroom los met het ei.
Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Schenk het mengsel over de aardappelen en brie.
Bak de aardappelschotel midden in de oven in ca 50 min. gaar en goudbruin.
Schil de aardappelen en was ze.
Schaaf de aardappelen in plakken.
Pel de ui en snijd hem in hele dunne ringen.
Vet de ovenschaal in.
Leg een laagje aardappelplakjes in de ovenschaal.
Leg er enkele uiringen op en bestrooi het met een eetlepel kaas.
Herhaal dit tot de aardappelen en kaas op zijn, eindig met een laagje aardappelen.
Snij de brie in plakjes en verdeel ze over de aardappelen.
Klop de slagroom los met het ei.
Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Schenk het mengsel over de aardappelen en brie.
Bak de aardappelschotel midden in de oven in ca 50 min. gaar en goudbruin.