Recept
« Terug naar recepten
Gegratineerde aardpeer, gebakken zwarte pens
PT60M
Gegratineerde aardpeer, gebakken zwarte pens
Een heerlijk gegratineerde aardpeer, gebakken zwarte pens recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
carrefour
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gegratineerde aardpeer, gebakken zwarte pens te bereiden
Schil de aardappelen en de aardpeer en snij in flinterdunne schijfjes.
Verwarm de oven voor op 200°C. Verwarm de melk en meng met de room en de geraspte kaas tot een smeuïge saus. Kruid met de nootmuskaat, peper en zout. Vet een ovenschaal in met de boter en schik de schijfjes aardappel en aardpeer erin. Giet wat saus tussen de laagjes en eindig met een laag saus. Bak 45 min in de oven.
Bak de zwarte pensen. Serveer de worsten met de gegratineerde groenten en bestrooi met gehakte peterselie.
Verwarm de oven voor op 200°C. Verwarm de melk en meng met de room en de geraspte kaas tot een smeuïge saus. Kruid met de nootmuskaat, peper en zout. Vet een ovenschaal in met de boter en schik de schijfjes aardappel en aardpeer erin. Giet wat saus tussen de laagjes en eindig met een laag saus. Bak 45 min in de oven.
Bak de zwarte pensen. Serveer de worsten met de gegratineerde groenten en bestrooi met gehakte peterselie.