Recept
« Terug naar recepten
Gegratineerde prei
PT60M
Gegratineerde prei
Een heerlijk gegratineerde prei recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
11
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gegratineerde prei te bereiden
Verwarm de oven voor op 200C.**==Maak de preien zoals hieronder beschreven staat.Vul een pan met water en doe er de stukken citroen in.Breng het aan de kook met wat zout op hoog vuur.Doe de preien in het kokende water en laat ze met een deksel op de pan 10 min.koken op middelhoog vuur.Laat de preien GOED uitlekken.Verhit de boter in een pan en voeg er de bloem toe en blijf 2 min.op laag vuur roeren.Roer er de hete melk door.Breng de saus op smaak met het nootmuskaat,paprikapoeder en wat peper en zout.Laat de saus af en toe roerend circa 10 min. op een laag vuur zachtjes koken.Roer de helft van de kaas door de saus en laat het nog 2 tot 3 min.doorwarmen.Leg de preien in een ovenschaal en schep er de saus over en bestrooi met de resterende kaas.Bestrooi met de cornflakes en zet de schaal circa 10 min. in de voorverwarmde oven tot de bovenkant goudbruin is.
mdortmans zegt: