Recept
« Terug naar recepten
Gegratineerde spinazie met champignons
PT20M
Gegratineerde spinazie met champignons
Een heerlijk gegratineerde spinazie met champignons recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
champignonidee.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gegratineerde spinazie met champignons te bereiden
Verwarm de oven voor op 250 °C.
Neem de schaal, doe hier de kwartjes champignons in en besprenkel ze met het citroensap.
Smelt 30 g boter in de kookpot en stoof hierin de spinazie. Voeg naar smaak zout en peper toe. Laat het geheel vervolgens goed uitlekken om overtollig water kwijt te raken.
Smelt wat boter in de pan en fruit hierin de gesnipperde sjalotten. Voeg de ham en champignonkwartjes toe en bak het geheel ca. 5 minuten. Voeg wederom zout en versgemalen peper toe naar smaak.
Giet de cognac erover en flambeer het geheel kort.
Smelt voor de saus de boter langzaam in de steelpan en voeg beetje bij beetje de bloem toe tot er een gladde saus ontstaat.
Voeg al roerend de melk, nootmuskaat, zout en versgemalen peper toe en roer tot dit een gladde saus. Voeg op het laatst de room toe en breng het eventueel nog meer op smaak.
Vet de ovenschaal in, vul deze met de spinazie en giet hier de saus overheen.
Bestrooi met de geraspte kaas en zet de schaal onder de grill in de oven. Laat het geheel in enkele minuten gratineren. Serveer vervolgens meteen.