Recept
« Terug naar recepten
Gegrilde groenten met een rouille
PT45M
Gegrilde groenten met een rouille
Een heerlijk gegrilde groenten met een rouille recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vegetarisch
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gegrilde groenten met een rouille te bereiden
Kook de aardappel, paprika, knoflook, saffraan, sjalot met de peper in de gevogeltebouillon gaar in ongeveer een kwartier.
Let op dat het mengsel niet droog kookt.
Zo nodig kun je er nog wat water aan toevoegen.
Aan het einde van de kooktijd dien je een bodem vocht over te houden.
Meng dit mengsel in een keukenmachine of
mixer met de eierdooier, peper en zout.
Voeg beetje bij beetje de olie toe totdat er een gladde
mix ontstaat.
Snijd de tomaat in plakken van ongeveer 1 centimeter dik.
Leg ze op vetvrij papier op een bakplaat.
Strooi er wat tijm olijfolie zout en peper over.
Laat de tomaat 10 minuten licht indrogen in
de oven op 160 °C.
Gril de geschilde asperges enkele minuten en leg
ze op de bakplaat.
Snijd de aubergine courgette en paprika in plak-
ken van 1 centimeter dik.
Bestrooi ze met tijm, peper zout olijfolie en knoflookolie.
Leg ook deze op de bakplaat.
Gaar de asperges, aubergine, courgette en
paprika ongeveer acht minuten verder in de oven
op 180°C.
Let op dat het mengsel niet droog kookt.
Zo nodig kun je er nog wat water aan toevoegen.
Aan het einde van de kooktijd dien je een bodem vocht over te houden.
Meng dit mengsel in een keukenmachine of
mixer met de eierdooier, peper en zout.
Voeg beetje bij beetje de olie toe totdat er een gladde
mix ontstaat.
Snijd de tomaat in plakken van ongeveer 1 centimeter dik.
Leg ze op vetvrij papier op een bakplaat.
Strooi er wat tijm olijfolie zout en peper over.
Laat de tomaat 10 minuten licht indrogen in
de oven op 160 °C.
Gril de geschilde asperges enkele minuten en leg
ze op de bakplaat.
Snijd de aubergine courgette en paprika in plak-
ken van 1 centimeter dik.
Bestrooi ze met tijm, peper zout olijfolie en knoflookolie.
Leg ook deze op de bakplaat.
Gaar de asperges, aubergine, courgette en
paprika ongeveer acht minuten verder in de oven
op 180°C.
Anon zegt: