Recept
« Terug naar recepten
Gegrilde zeewolf met spinaziescheuten, tomaat en vanille met pistache-olie en mozzarella
PT45M
Gegrilde zeewolf met spinaziescheuten, tomaat en vanille met pistache-olie en mozzarella
Een heerlijk gegrilde zeewolf met spinaziescheuten, tomaat en vanille met pistache-olie en mozzarella recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gegrilde zeewolf met spinaziescheuten, tomaat en vanille met pistache-olie en mozzarella te bereiden
Strooi een weinig peper en zout op de stukken zeewolf, haal ze door de bloem en schud het overtollige eraf. Leg de vis 8 minuten op een voorverwarmde, matig hete grill.
Splijt het vanillestokje in twee, schraap het merg eruit en vermeng het met wat pistache-olie en citroensap tot een geurige dressing.
Was de prille spinazie en laat hem zorgvuldig drooglekken. Verwijder grotendeels de steeltjes. Schik de spinazie (ongekookt) op de borden. Strooi er wat zout, peper en gehakte tuinkruiden op.
Verwijder het vel van de tomaten en snijd in partjes. Voorzie van peper, zout en de vanille-en-pistache-dressing.
Snijd de mozzarella in mooie plakken, leg op de borden en schik er de rest van het garnituur rond. Leg de stukken zeewolf op de mozzarella.
Splijt het vanillestokje in twee, schraap het merg eruit en vermeng het met wat pistache-olie en citroensap tot een geurige dressing.
Was de prille spinazie en laat hem zorgvuldig drooglekken. Verwijder grotendeels de steeltjes. Schik de spinazie (ongekookt) op de borden. Strooi er wat zout, peper en gehakte tuinkruiden op.
Verwijder het vel van de tomaten en snijd in partjes. Voorzie van peper, zout en de vanille-en-pistache-dressing.
Snijd de mozzarella in mooie plakken, leg op de borden en schik er de rest van het garnituur rond. Leg de stukken zeewolf op de mozzarella.