Recept
« Terug naar recepten
Gehakt-garnalenballetjes
PT30M
Gehakt-garnalenballetjes
Een heerlijk gehakt-garnalenballetjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Gehakt-garnalenballetjes te bereiden
Doe het gehakt in de kom, voeg het ei toe en kneed het mengsel goed.
Voeg daarna het paneermeel + de koriander + de garnalen en zout en peper toe. Als je wilt, kun je de garnalen wat kleiner snijden.
Kneed het gehaktmengsel goed door en vorm er dan balletjes van ± zo groot als een walnoot.
Als je ze niet direct serveert, dan afgedekt in de koelkast bewaren.
Verhit de boter in de koekenpan en bak de balletjes in ± 10 minuten bruin en gaar.
Serveer ze met chilisaus of sweet chilisaus of sweet and soursaus.
Voeg daarna het paneermeel + de koriander + de garnalen en zout en peper toe. Als je wilt, kun je de garnalen wat kleiner snijden.
Kneed het gehaktmengsel goed door en vorm er dan balletjes van ± zo groot als een walnoot.
Als je ze niet direct serveert, dan afgedekt in de koelkast bewaren.
Verhit de boter in de koekenpan en bak de balletjes in ± 10 minuten bruin en gaar.
Serveer ze met chilisaus of sweet chilisaus of sweet and soursaus.
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
Je kunt ze warm of koud serveren.
mia7 zegt: