KookJij

Geitenkaasbollen

Een heerlijk geitenkaasbollen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: nvt personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Aardappelen, verrassend en veelzijdig.
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Geitenkaasbollen te bereiden

1. Kook de aardappels gaar en giet ze af. Pureer dan de aardappels in de grote kom samen met de room en nootmuskaat tot een glad mengsel.
2. Voeg dan de luchtig geklopte eieren en luchtig geklopte eidooiers toe en klop met de houten lepel het beslag weer glad.
3.Roer de bloem + kaas + peterselie + cayennepeper erdoor.
4. Verhit de olie in een wok of grote steelpan en frituur afgestreken eetlepels van het beslag in porties tot ze lichtbruin kleuren. Laat ze uitlekken in een vergiet bekleed met keukenpapier.

Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)

Volgens het recept kun je 32 stuks maken, maar het hangt er natuurlijk van af hoe groot je de bollen maakt.
Wil je minder maken, de hoeveelheid ingrediënten halveren.
Ik heb dit zelf nog niet gemaakt, maar wel bij een vriendin (die mijn kookboek geleend had) gegeten op een feestje. Ze waren prima gelukt, ze heeft ze in de wok gefrituurd. Hoeveel het er waren, wist ze niet meer, sorry.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

helma50

helma50 zegt:
Zal het je laten weten hoe ik ze klaar heb gemaakt! Groetjes Helma.
fabita

fabita zegt:
Succes Helma. Ik weet alleen niet of ze aan het rooster blijven plakken als je ze in een frituurpan frituurt, daarom heb ik het niet bijgezet. Het oorspronkelijk recept gaf een wok of grote steelpan aan. Gr.:p
helma50

helma50 zegt:
Ben binnenkort jarig, lijkt me het proberen waard !
:)