Volgens het recept kun je 32 stuks maken, maar het hangt er natuurlijk van af hoe groot je de bollen maakt.
Wil je minder maken, de hoeveelheid ingrediënten halveren.
Ik heb dit zelf nog niet gemaakt, maar wel bij een vriendin (die mijn kookboek geleend had) gegeten op een feestje. Ze waren prima gelukt, ze heeft ze in de wok gefrituurd. Hoeveel het er waren, wist ze niet meer, sorry.
Recept
« Terug naar recepten
Geitenkaasbollen
PT30M
Geitenkaasbollen
Een heerlijk geitenkaasbollen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
nvt personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Aardappelen, verrassend en veelzijdig.
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Geitenkaasbollen te bereiden
1. Kook de aardappels gaar en giet ze af. Pureer dan de aardappels in de grote kom samen met de room en nootmuskaat tot een glad mengsel.
2. Voeg dan de luchtig geklopte eieren en luchtig geklopte eidooiers toe en klop met de houten lepel het beslag weer glad.
3.Roer de bloem + kaas + peterselie + cayennepeper erdoor.
4. Verhit de olie in een wok of grote steelpan en frituur afgestreken eetlepels van het beslag in porties tot ze lichtbruin kleuren. Laat ze uitlekken in een vergiet bekleed met keukenpapier.
2. Voeg dan de luchtig geklopte eieren en luchtig geklopte eidooiers toe en klop met de houten lepel het beslag weer glad.
3.Roer de bloem + kaas + peterselie + cayennepeper erdoor.
4. Verhit de olie in een wok of grote steelpan en frituur afgestreken eetlepels van het beslag in porties tot ze lichtbruin kleuren. Laat ze uitlekken in een vergiet bekleed met keukenpapier.
helma50 zegt: