Recept
« Terug naar recepten
Gekleurde laagjes
PT240M
Gekleurde laagjes
Een heerlijk gekleurde laagjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Gerda Lamers
Bereidingstijd:
240 min
Personen:
4/6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Allerhande en mijzelf
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gekleurde laagjes te bereiden
Laat de spinazie ontdooien en goed uitlekken. Doe dit op tijd want het heeft best wel tijd nodig. Rasp de kaas. Schil de aardappelen en kook ze met wat zout gaar. Maak er een lekkere smeuïge puree van. Doe er wat geraspte kaas doorheen, dat heeft iets extra's. Kook de eieren hard in 7/8 minuten.
Verwarm de oven voor op 200ºC. Vet de ovenschaal in. Pel de eieren. Als de spinazie goed is uitgelekt schep er dan wat peper, zout en basilicum door. * Schep een laag spinazie in de ovenschaal, verdeel er drie eieren over, schep dan een laagje puree en daar weer een laagje geraspte kaas. * Herhaal van * tot *.
Zet de schotel in de oven ca. 30/45 minuten tot dat er een mooi bruin korstje op zit. Pas op voor verbranden.
Verwarm de oven voor op 200ºC. Vet de ovenschaal in. Pel de eieren. Als de spinazie goed is uitgelekt schep er dan wat peper, zout en basilicum door. * Schep een laag spinazie in de ovenschaal, verdeel er drie eieren over, schep dan een laagje puree en daar weer een laagje geraspte kaas. * Herhaal van * tot *.
Zet de schotel in de oven ca. 30/45 minuten tot dat er een mooi bruin korstje op zit. Pas op voor verbranden.
Mijn kookverhaal (Gerda Lamers)
Dit recept is een afgeleide van het recept uit de Allerhande 12/2007. Ik heb het eerst gevolgd maar vond het wat karig voor 6 personen en heb er toen mijn eigen draai aan gegeven en ik moet zeggen (en met mij ook alle mee-eters) dat dit heel erg lekker is. Ook zeer geschikt voor kinderen.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
slaatje zegt:
roza zegt:
hns zegt:
Hou je op de hoogte van de vorderingen. grt hans:):):)
slaatje zegt:
slaatje zegt:
hns zegt:
Misschien was het fout, maar mn vader werkte erg hard en wat overbleef voor een stukje vlees was paardenvlees.
Ik herinner me de discussies nog hierover met mn moeder. Het was niet altijd zo makkelijk,
Hans.. :):):) (en Bores)
PS heb nu mn uier gekookt, kan voor je wel een stukje sealen en opsturen. (kost meer dan vroeger een stukje vlees)
Anna zegt:
Zie ook de Home-page;);)
Groetjes,
Anna
KookJij.