Recept
« Terug naar recepten
Gekookte zwezerik met punt-asperges.
PT60M
Gekookte zwezerik met punt-asperges.
Een heerlijk gekookte zwezerik met punt-asperges. recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Ik kan koken
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gekookte zwezerik met punt-asperges. te bereiden
De geblancheerde zwezeriken opzetten met kokend water , zout ( 10 gram per 1 liter water), kruiden en gaar laten koken (1/2 uur).
Daarna zorgvuldig alle bind-en vaatweefsels verwijderen, de zwezeriken warm maken, op een verwarmde schotel leggen, nadat ze in vingerdikke schijven gesneden heeft.
(de schijven weer aan elkaar schuiven.)
De schoongemaakte en gaargekookte asperges ( zie basisrecept Bert Allers)
om de zwezeriken leggen en bedekken met een roux, gemaakt van boter, bloem, aspergewater en eierdooier
Daarna zorgvuldig alle bind-en vaatweefsels verwijderen, de zwezeriken warm maken, op een verwarmde schotel leggen, nadat ze in vingerdikke schijven gesneden heeft.
(de schijven weer aan elkaar schuiven.)
De schoongemaakte en gaargekookte asperges ( zie basisrecept Bert Allers)
om de zwezeriken leggen en bedekken met een roux, gemaakt van boter, bloem, aspergewater en eierdooier