Recept
« Terug naar recepten
Gekruide champignons met Ardennerham
PT30M
Gekruide champignons met Ardennerham
Een heerlijk gekruide champignons met ardennerham recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Duitsland
Keuken:
Europese
Bron:
champignonidee.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gekruide champignons met Ardennerham te bereiden
Verwarm de oven voor op 250° C.
Borstel de champignons schoon met een borsteltje of een stuk keukenpapier. Verwijder indien nodig de onderkant van de steeltjes. Haal de steeltjes uit de champignons en hak ze fijn.
Smelt de boter en stoof daarin de fijngehakte ui, knoflook, de champignonsteeltjes, de laurier, de tijm en de rozemarijn. Doe het gehakt erbij en laat al roerend gaar stoven. Breng op smaak met peper en zout en een mespuntje nootmuskaat.
Snijd de Ardennerham in fijne reepjes. Haal de pan van het vuur en meng de ham met het vlees.
Vul de champignons met het gehakt en leg ze in een beboterde ovenschaal. Bestrooi ze met geraspte kaas. Gaar de champignons 15 min. in de oven tot ze een mooi korstje hebben.
Borstel de champignons schoon met een borsteltje of een stuk keukenpapier. Verwijder indien nodig de onderkant van de steeltjes. Haal de steeltjes uit de champignons en hak ze fijn.
Smelt de boter en stoof daarin de fijngehakte ui, knoflook, de champignonsteeltjes, de laurier, de tijm en de rozemarijn. Doe het gehakt erbij en laat al roerend gaar stoven. Breng op smaak met peper en zout en een mespuntje nootmuskaat.
Snijd de Ardennerham in fijne reepjes. Haal de pan van het vuur en meng de ham met het vlees.
Vul de champignons met het gehakt en leg ze in een beboterde ovenschaal. Bestrooi ze met geraspte kaas. Gaar de champignons 15 min. in de oven tot ze een mooi korstje hebben.