Recept
« Terug naar recepten
Gemarineerde kip in olijfolie met tandoorikruiden
PT30M
Gemarineerde kip in olijfolie met tandoorikruiden
Een heerlijk gemarineerde kip in olijfolie met tandoorikruiden recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Maxime Lachi
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gemarineerde kip in olijfolie met tandoorikruiden te bereiden
Snijd de kip in stukken en leg ze in een grote schaal. Giet er de olijfolie over. Snipper de look en doe ook die bij de kip met de losgetrokken rozemarijnblaadjes en de geraspte schil van de citroen. Meng alles goed door elkaar en laat een nachtje rusten in de koelkast.
Giet de couscous in een kom en doe er twee koppen kokend gezouten water op. Dek de kom af en laat de couscous zwellen. Laat het griesmeel vervolgens afkoelen en roer het goed los. Roer tenslotte de tandoorikruiden door de couscous.
Wentel de kip door de couscous en leg de stukken op een rooster. Druk nog wat couscous met de hand op de bovenzijde van de kip en bak zo’n 25 minuten in een oven op 160°C. Als je een te hete oven gebruikt, zal de couscous verbranden.
Snijd de groenten in vrij grote stukken. De zoete uien snijd je best in maantjes. Zo zullen ze tijdens het stoven niet uiteenvallen. Stoof eerst de uien glazig in olijfolie. Doe er dan de venkel, de koolrabi en de aardappelen bij. Kruid met tandoori, zout en een gesnipperd chilipepertje. Laat heel rustig gaarstoven. Doe er desnoods wat water bij.
Giet de couscous in een kom en doe er twee koppen kokend gezouten water op. Dek de kom af en laat de couscous zwellen. Laat het griesmeel vervolgens afkoelen en roer het goed los. Roer tenslotte de tandoorikruiden door de couscous.
Wentel de kip door de couscous en leg de stukken op een rooster. Druk nog wat couscous met de hand op de bovenzijde van de kip en bak zo’n 25 minuten in een oven op 160°C. Als je een te hete oven gebruikt, zal de couscous verbranden.
Snijd de groenten in vrij grote stukken. De zoete uien snijd je best in maantjes. Zo zullen ze tijdens het stoven niet uiteenvallen. Stoof eerst de uien glazig in olijfolie. Doe er dan de venkel, de koolrabi en de aardappelen bij. Kruid met tandoori, zout en een gesnipperd chilipepertje. Laat heel rustig gaarstoven. Doe er desnoods wat water bij.