Recept
« Terug naar recepten
Gemarineerde makreel met roergebakken groenten
PT50M
Gemarineerde makreel met roergebakken groenten
Een heerlijk gemarineerde makreel met roergebakken groenten recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gemarineerde makreel met roergebakken groenten te bereiden
Verwijder eventuele graten in de makreelfilets zorgvuldig met een pincet. Marineer vervolgens de makreelfilets 1 uur in de sojasaus gemengd met een weinig zout en wat citroensap.
Dep de makreelfilets droog, snijd in ruitvormige stukken (6 x 6 cm) en rooster in een grillpan of onder de hete ovengrill (2 minuten aan elke zijde). Kruid met peper en grof zout. Houd warm.
Snijd de wortelen in flinterdunne reepjes met de mandoline (groenteschaaf) of de keukenrobot. Maak de peultjes schoon en snijd schuin in twee. Snijd de venkel in fijne repen en de prei in lange slierten. Roerbak al deze groenten in olijfolie in een wokpan. Kruid met peper, zout en gesnipperd bieslook.
Maal de resterende olijfolie met de peterselie en de knoflook in de blender tot een groene saus. Werk af met citroensap en eventueel een beetje marinade.
Kook de aardappelen ongeschild gaar, pel, snijd in grote plakken en houd warm.
Frituur de dille en de lente-uitjes in hun geheel 4 minuten in hete olie.
Leg op ieder bord een aardappelschijf. Schik daarop de gewokte groenten en leg bovenop een stukje makreel. Herhaal indien mogelijk dit stapelwerk nogmaals. Drappeer aan één kant van het bord een streepje groene saus. Versier met de gefrituurde dille en lente-uitjes.
Dep de makreelfilets droog, snijd in ruitvormige stukken (6 x 6 cm) en rooster in een grillpan of onder de hete ovengrill (2 minuten aan elke zijde). Kruid met peper en grof zout. Houd warm.
Snijd de wortelen in flinterdunne reepjes met de mandoline (groenteschaaf) of de keukenrobot. Maak de peultjes schoon en snijd schuin in twee. Snijd de venkel in fijne repen en de prei in lange slierten. Roerbak al deze groenten in olijfolie in een wokpan. Kruid met peper, zout en gesnipperd bieslook.
Maal de resterende olijfolie met de peterselie en de knoflook in de blender tot een groene saus. Werk af met citroensap en eventueel een beetje marinade.
Kook de aardappelen ongeschild gaar, pel, snijd in grote plakken en houd warm.
Frituur de dille en de lente-uitjes in hun geheel 4 minuten in hete olie.
Leg op ieder bord een aardappelschijf. Schik daarop de gewokte groenten en leg bovenop een stukje makreel. Herhaal indien mogelijk dit stapelwerk nogmaals. Drappeer aan één kant van het bord een streepje groene saus. Versier met de gefrituurde dille en lente-uitjes.